Ege Denizi'nde son haftalarda meydana gelen 12 binden fazla deprem, özellikle Santorini ve Yamurgi Adası başta olmak üzere birçok Yunan adasında paniğe yol açtı. Uzmanlar, sarsıntıların olağan sismik faaliyetlerden kaynaklanabileceğini belirtirken, halk ise büyük bir depremin habercisi olabileceğinden endişeli.
Turistik Adalarda Hayat Durma Noktasında
Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Santorini ve Yamurgi'de sokaklar boşaldı, işletmeler belirsizliğe sürüklendi. Deprem korkusu nedeniyle birçok kişi evlerinden çıkmamayı tercih ederken, turizm sektörü büyük zarar gördü.
Turizmde Büyük Kriz Kapıda
Santorini'de artan rezervasyon iptalleri, ada ekonomisini olumsuz etkiliyor. Otel sahipleri ve işletmeciler, yaz sezonunun tehlikeye girdiğini belirtiyor. Yunan hükümeti ise turizm sektörünü desteklemek için teşvik planları üzerinde çalışıyor.
Binalar Kontrolden Geçiyor, Acil Önlemler Alınıyor
Yunan hükümeti, sarsıntıların etkilerini en aza indirmek için yapıların dayanıklılığını test ediyor ve acil durum planlarını devreye sokuyor. Ancak halkın korkusu henüz dinmiş değil.