İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Trump Mamdani’yi hedef aldı: 'Bana iyi davranmalı'

Trump Mamdani’yi hedef aldı: 'Bana iyi davranmalı'

Trump seçim sonrası konuşma yapan Mamdani hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

MUHABİR: Eray Aksoy

Trump’tan New York’un Yeni Belediye Başkanı Mamdani’ye Uyarı: “Bana İyi Davranmalı”

ABD Başkanı Donald Trump, New York Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Demokrat aday Zohran Mamdani hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fox News’a verdiği röportajda konuşan Trump, Mamdani'nin zafer konuşmasını eleştirerek, “Çok öfkeli bir konuşma olduğunu düşündüm. Kesinlikle bana öfkeliydi.” dedi.

“Bana iyi davranmalı, aksi halde kötü bir başlangıç yapmış olur”

Trump, röportajda Mamdani’nin tutumuna dair şu ifadeleri kullandı:

“Bence bana iyi davranmalı. Ona gelen birçok şeyi onaylamak zorunda olan benim, bu yüzden kötü bir başlangıç yaptı.”
Açıklamasında Mamdani'ye doğrudan mesaj gönderen Trump, Washington'a karşı daha saygılı bir dil benimsemesi gerektiğini vurguladı.

“Washington’a saygılı olmazsa başarılı olamaz”

Mamdani’nin seçim konuşmasında geçen, "Herhangi birimize ulaşmak için hepimizi aşmanız gerekecek." ifadesini “oldukça tehlikeli bir açıklama” olarak değerlendiren Trump, şu sözlerle eleştirisini sürdürdü:

“Washington'a biraz saygılı olması gerekiyor. Çünkü saygılı olmazsa, başarılı olma şansı olmaz ve ben onu başarılı kılmak istiyorum, şehri başarılı kılmak istiyorum. Onu başarılı kılmak istemiyorum, şehri başarılı kılmak istiyorum ve neler olacağını göreceğiz.”
Trump, konuşmasının devamında New York’a olan bağlılığını da yineleyerek, “Yeni belediye başkanının başarılı olmasını isterim çünkü New York'u seviyorum. New York'u gerçekten seviyorum.” dedi.

New York’un ilk Müslüman belediye başkanı: Zohran Mamdani

Resmi olmayan sonuçlara göre 34 yaşındaki Zohran Mamdani, New York Belediye Başkanlığı’na seçilerek kentin tarihinde bir ilke imza attı. Uganda doğumlu Mamdani, son yüzyılda göreve gelen en genç isim olurken, aynı zamanda New York’un ilk Müslüman belediye başkanı unvanını da aldı.

CBS News’un verilerine göre, seçimde 2 milyondan fazla kişi oy kullandı. Bu oran, 1969'dan bu yana kayda geçen en yüksek katılım olarak kaydedildi.