İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Washington DC’de Şok! Restoranlara Polis Baskını: Düzensiz Göçmen Avı Başladı

Washington DC’de Şok! Restoranlara Polis Baskını: Düzensiz Göçmen Avı Başladı

Washington DC'de ICE, düzensiz göçle mücadele kapsamında 9 iş yerine baskın düzenleyerek çalışma izinlerini sorguladı. Belediye Başkanı Bowser, bu tür baskınların rahatsız edici olduğunu belirtti. Denetimlerin devam edeceği bildirildi, ancak şu an için gözaltı yapılmadı.

MUHABİR: Sibel Çınar

ICE ajanları başkentte geniş çaplı operasyon başlattı: Çalışma izinleri tek tek sorgulandı, yeni denetimler yolda.

Amerika Birleşik Devletleri, düzensiz göçle mücadele kapsamında başkent Washington DC’de dikkat çeken bir operasyona sahne oldu. ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE), sabahın erken saatlerinde başkentte bulunan en az 9 restoran ve iş yerine baskın düzenledi.

Yetkililer, baskınlar sırasında iş yerlerinde çalışanların çalışma izinlerini sorgularken, iş yeri sahipleriyle yaklaşık 90 dakika süren görüşmeler gerçekleştirdi. ICE görevlileri, çalışanlardan yasal belgelerini ibraz etmelerini talep etti.

Şu ana kadar herhangi bir gözaltı yapılmadığı belirtilirken, ICE yetkilileri denetimlerin süreceğine işaret ederek iş yeri sahiplerine yeni kontrollerin yapılacağı uyarısını iletti.

Baskın yapılan iş yerlerinden birinin, ulusal basının tanınmış ismi CBS News sunucusu Norah O'Donnell’in eşi tarafından işletildiği bildirildi. Bu detay, operasyona olan ilgiyi daha da artırdı.

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser ise yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “ICE ajanlarının mahallelerde ve restoranlarda bu şekilde dolanması rahatsız edici bir görüntü oluşturuyor” dedi. Bowser, yerel güvenlik güçlerinin bu baskınlara dahil olmadığının altını çizdi.

Hatırlanacağı üzere, dönemin ABD Başkanı Donald Trump, görev süresi boyunca düzensiz göçle mücadeleye büyük önem vermiş ve ICE’nin yetkilerini genişleten başkanlık kararnameleri yayımlamıştı. Bu kapsamda okul ve ibadethaneler de dahil olmak üzere birçok alanda göçmen baskınları yoğunlaşmıştı.