İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Zelenskiy ve Trump Vatikan’da Görüştü: Gündem Tam Ateşkes ve Kalıcı Barış

Zelenskiy ve Trump Vatikan’da Görüştü: Gündem Tam Ateşkes ve Kalıcı Barış

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Vatikan’da eski ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede tam ve koşulsuz ateşkes ile kalıcı barış konularını ele aldıklarını belirterek, toplantının tarihi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Tarihi Öneme Sahip Görüşme Umudu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump ile Vatikan’da gerçekleştirdiği görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda tam ve koşulsuz ateşkesin sağlanması konusunu ele aldıklarını açıkladı.

Telegram hesabından yazılı bir açıklama yapan Zelenskiy, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Vatikan’daki cenaze töreni öncesinde Trump ile bir araya geldiğini hatırlattı.

Görüşmenin oldukça verimli geçtiğini vurgulayan Zelenskiy, birçok kritik konunun gündeme geldiğini belirtti.

“Kalıcı Barış İçin Umut Verici Bir Adım”

Zelenskiy, görüşmenin ana eksenini savaşın tamamen ve koşulsuz bir şekilde sonlandırılması ile kalıcı bir barış ortamının tesis edilmesi çabalarının oluşturduğunu ifade etti.

“Ortak sonuçlar elde edersek bu toplantı tarihi bir nitelik kazanabilir.” diyen Zelenskiy, barış sürecinde önemli bir adım atılabileceğine dair umutlarını dile getirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı ayrıca, görüşmeden çıkan sözlerin ve verilen taahhütlerin somut adımlara dönüşmesini umut ettiğini vurguladı.