Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Ankara’da öğretmene saygısızlık yapan öğrencilere ağır ceza!

Ankara’da öğretmene saygısızlık yapan öğrencilere ağır ceza!

Ankara'daki bir lisede 61 yaşındaki öğretmen ile alay eden öğrencilerle ilgili disiplin soruşturması kapsamında, 5 öğrenciye örgün öğretim dışına çıkarma, 2 öğrenciye ise okul değiştirme cezası verildi.

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi’nde, 61 yaşındaki fizik öğretmeni M.C. ile alay ettikleri görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplayan öğrenciler hakkında yürütülen disiplin soruşturması tamamlandı. Karar doğrultusunda, olaya karışan 7 öğrenciden 5’i örgün öğretim dışına çıkarıldı2 öğrenciye ise okul değiştirme cezası verildi.

Olay Sosyal Medyada Gündem Oldu

Geçtiğimiz ay çekilen ve kısa sürede sosyal medyada yayılan görüntülerde, bazı öğrencilerin sınıf ortamında öğretmen M.C. ile dalga geçtiği, sınıf disiplinini bozduğu görülmüştü. Görüntüler kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, hem öğretmen camiasından hem de velilerden sert tepkiler gelmişti.

Okul Yönetimi Harekete Geçti

Görüntülerin gündem olmasının ardından okul yönetimi derhal disiplin soruşturması başlattı. Olayın detaylı şekilde incelenmesinin ardından 7 öğrenci hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde işlem yapıldı.

Öğretmen Öğrencilerini Savundu

Görüntüler sosyal medyada yayılırken öğretmen M.C., yaşananlara rağmen öğrencilerine sahip çıkan bir tutum sergiledi. 

Öğrencileri hakkında konuşan deneyimli öğretmen, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımı çok seviyorum. Biraz haylazlık yapmış olabilirler, sonuçta gençler. Ben çok seviyorum onları. Çocuklara bir şey yapmayın.”

Bu açıklama kamuoyunda geniş yankı buldu ve öğretmenin duruşu takdir topladı. Ancak okul yönetimi ve yetkili merciler, eğitim ortamındaki saygı ve disiplinin korunması amacıyla süreci kararlılıkla sürdürdü.