Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Sanayinin kalbinde genç yetenek şovu: Geleceğin mühendisleri Gebze'de görücüye çıktı

Sanayinin kalbinde genç yetenek şovu: Geleceğin mühendisleri Gebze'de görücüye çıktı

Üç gün sürecek olan fuar, hem sektörle gençleri buluşturuyor hem de tercih dönemindeki öğrencilere yol gösteriyor. Gebze, eğitim ile sanayiyi bir araya getiren dikkat çekici bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Meslek lisesi öğrencilerinin imzasını taşıyan robotik projeler ve teknolojik inovasyonlar, sanayi dünyasının temsilcilerinden tam not aldı. Üç gün sürecek olan fuar, hem sektörle gençleri buluşturuyor hem de tercih dönemindeki öğrencilere yol gösteriyor.

Gebze, eğitim ile sanayiyi bir araya getiren dikkat çekici bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Gebze Ticaret Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle kapılarını açan Mesleki Eğitim ve Bilim Fuarı, gençlerin teknik becerilerini sergilediği bir platforma dönüştü.

Genç mucitler sahne aldı

Fuar alanında sergilenen robotlar, maketler ve özgün teknolojik tasarımlar, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrenciler, kendi geliştirdikleri projeleri sanayicilere bizzat anlatma fırsatı bulurken, sektör temsilcileri de gençlerin pratik yeteneklerini yakından gözlemleme şansı yakaladı. Bu etkileşim, öğrencilerin iş dünyasına dair ilk deneyimlerini kazanmaları açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tercih yapacak öğrencilere rehberlik

Organizasyon sadece bir sergi alanı değil, aynı zamanda bir kariyer rehberliği merkezi işlevi görüyor. Lise tercih sürecine hazırlanan öğrenciler ve aileleri, stantları gezerek mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki bölümler, atölye imkanları ve eğitim müfredatı hakkında detaylı bilgi alabiliyor.

Mesleki eğitimin önemi vurgulandı

Fuarın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz, mesleki eğitime yönelik toplumsal algıyı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti. Pekgöz, "Mesleki eğitimin, ülkemizin daha güçlü bir geleceğe ulaşmasında anahtar rol oynayacağına inancımız tam" ifadelerini kullandı.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş ise meslek liselerindeki genç potansiyelin Türkiye için büyük bir değer olduğunu vurguladı. Aslantaş, bu genç cevherlerin keşfedilip desteklenmesinin sanayinin sürdürülebilirliği için şart olduğunu dile getirdi. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla başlayan fuar, üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.