Yeni Birlik Gazetesi
53,0405 %-0.11
61,4917 %-0.18
3.556.454 %0.802
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Anneler Günü bereketi Samsun’a erken geldi: Tezgahlarda 50 liradan 5 bin liraya kadar her bütçeye uygun seçenek var

Anneler Günü bereketi Samsun’a erken geldi: Tezgahlarda 50 liradan 5 bin liraya kadar her bütçeye uygun seçenek var

Samsun’da çiçek sektörü, yılın en hareketli günlerinden biri olan Anneler Günü için geri sayıma geçti. Özellikle Samsun-Ordu karayolu üzerindeki işletmelerde hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Samsunlu çiçekçiler, 10 Mayıs Anneler Günü öncesinde artan talebi karşılamak için stoklarını yenileyerek yüzlerce farklı türü vitrinlere taşıdı.

Samsun’da çiçek sektörü, yılın en hareketli günlerinden biri olan Anneler Günü için geri sayıma geçti. Özellikle Samsun-Ordu karayolu üzerindeki işletmelerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Eğerceli Mahallesi’ndeki seralar, özel günün coşkusunu yansıtacak şekilde rengarenk çiçeklerle donatıldı.

Her bütçeye hitap eden geniş bir ürün yelpazesi oluşturduklarını belirten sektör temsilcileri, hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ediyor.

Çeşitlilikte sınır yok

Çiçek işletmecisi Polat Suiçmez, Anneler Günü’nün sektör için kritik bir dönem olduğunu vurgulayarak, yaklaşık 300 farklı çiçek çeşidiyle müşterilerini beklediklerini belirtti. Suiçmez, "Her keseye uygun alternatifler hazırladık. Fiyatlarımız 50 TL’den başlıyor, özel tasarım aranjmanlarda ise 5 bin TL’ye kadar çıkabiliyor" dedi.

En çok tercih edilenler arasında orkide ve gülün başı çektiğini belirten Suiçmez, özel tasarım buketlerin de yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

Son dakika telaşına dikkat

Çiçekçiler, yoğunluğun 10 Mayıs’a kadar katlanarak artacağını öngörüyor. İşletmeciler, vatandaşların istedikleri özel türleri bulabilmeleri ve son dakika yoğunluğunda mağdur olmamaları adına alışverişlerini erkenden yapmaları konusunda tavsiyede bulunuyor.