Yeni Birlik Gazetesi
50,1756 %-0.07
57,3020 %0.06
28,3023 %0.16
3.769.032 %1.976
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Bakanlık yasakladı piyasadan toplatılıyor! Çocuklarınızı bu üründen uzak tutun

Bakanlık yasakladı piyasadan toplatılıyor! Çocuklarınızı bu üründen uzak tutun

Ticaret Bakanlığı, piyasada bulunan iki çocuk ürününü markalarıyla birlikte toplatma kararı aldı. Bu ürünlerin güvenlik standartlarını karşılamaması nedeniyle alınan kararın detayları yakın zamanda açıklanacak. Ticaret Bakanlığı'nın tüketicilerin güvenliğini ön planda tuttuğu bu karar, piyasada bulunan riskli ürünlere karşı alınan önemli bir adımı temsil ediyor.

Ticaret Bakanlığı insan sağlığını riske atan ürünlerin listesini güncellemeye devam ediyor. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, son olarak "Sasta" marka çocuk saatlerinin yüksek miktarda kurşun içermesi sebebiyle piyasadan toplatılmasına karar veren bakanlık, "Can Sport" marka Zıplama Topu ve "Little Chef" marka küçük oyuncakların satışının yasaklandığını duyurdu. Her iki ürünün de boğulma tehlikesi içerdiği belirtildi.

"Sasta" Marka Çocuk Saatleri Piyasadan Çekildi

Ticaret Bakanlığı, güvensiz bulduğu "Sasta" marka çocuk saatlerinin yüksek oranda kurşun içermesi nedeniyle acil bir şekilde piyasadan çekilmesine karar verdi. Saatlerin içerdiği kurşun miktarının çocukların sağlığına ciddi şekilde zarar verebileceği belirtildi. Bakanlık, vatandaşları bu ürünleri kullanmamaları konusunda uyardı.

"Can Sport" Marka Zıplama Topu Satışı Yasaklandı

Ticaret Bakanlığı'nın güvenlik endişesi taşıdığı diğer bir ürün ise "Can Sport" marka Zıplama Topu oldu. Bu ürünün de boğulma riski içerdiği tespit edildi ve bakanlık tarafından satışının yasaklanmasına karar verildi. Çocukların güvenliği için alınan bu tedbir, ilgili ürünün raflardan kaldırılmasını sağlayacak.

"Little Chef" Marka Oyuncaklar Artık Satılamayacak

Ticaret Bakanlığı'nın güvensiz bulduğu ürünler listesinde yer alan bir diğer madde ise "Little Chef" marka küçük oyuncaklar oldu. Bu oyuncakların da boğulma riski taşıdığı tespit edildi ve piyasaya arzı yasaklandı. Bakanlık, bu ürünlerin çocukların eline geçmesini engellemek adına gerekli önlemleri almaya devam edecek.