Yeni Birlik Gazetesi
50,1756 %-0.07
57,3020 %0.06
28,3023 %0.16
3.772.962 %1.373
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi IMF enflasyonla mücadelenin bitmediği görüşünde

IMF enflasyonla mücadelenin bitmediği görüşünde

IMF Başkanı Georgieva, küresel enflasyonla mücadele sürecinin devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, enflasyonun durgunluğa yol açtığını belirtirken, üretkenlik konusunda ABD'nin AB'den ileri olduğunu ifade etti. Georgieva, girişimcilere fırsat sunulması gerektiğini ve sermaye piyasalarının geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel enflasyonla mücadele sürecinin henüz bitmediğini söyledi. Georgieva, İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) "Küresel Ekonomik Görünüm" oturumunda konuştu. 

enflasyonda mücadele

Enflasyonla mücadelenin halen devam etmesi gerektiğini vurgulayan Georgieva, bu alanda önemli ilerleme sağlandığını ancak halen atılacak adımlar olduğunu belirtti. Georgieva, son yıllarda her enflasyon döneminde faiz oranlarının yükseltilmesi gerektiğini ve enflasyonun durgunluk ortaya çıkararak düştüğünü anımsatarak, ilk defa enflasyonist dönemden çıkışta olumlu büyüme ile ilerlendiğini bildirdi. 

üretkenliğin artması

ABD'nin üretkenlik konusunda Avrupa Birliği'nin (AB) oldukça ilerisinde olduğunu hatırlatan Georgieva, üretkenliğin artırılması için girişimcilere çeşitli fırsatlar sunulması gerektiğini söyledi. Georgieva, AB'de üretkenliğin artırılması için sermaye piyasalarının ve iç pazarın geliştirilmesinin önemine işaret etti.