Yeni Birlik Gazetesi
49,5811 %-0.04
56,7821 %0
28,2149 %0.36
3.874.975 %-1.668
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Türk Hava Yolları GE Aerospace ile anlaştı

Türk Hava Yolları GE Aerospace ile anlaştı

Türk Hava Yolları (THY), 2029-2034 yılları arasında filosuna katmayı planladığı 75 adet Boeing B787-9 ve B787-10 uçağının motorları ve bakım hizmetleri için GE Aerospace ile mutabakata vardığını duyurdu.

MUHABİR: Gökhan Erek

Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları (THY), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla, uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda filosuna katılacak yeni uçaklar için kritik bir adım attığını duyurdu. THY, 2029-2034 yılları arasında teslim almayı planladığı 75 adet Boeing B787-9 ve B787-10 tipi uçağın motorları ve bakım hizmetleri konusunda GE Aerospace ile mutabakata vardığını bildirdi.

Büyüme Hedefleri Doğrultusunda 75 Uçaklık Dev Sipariş

THY Yönetim Kurulu'nun daha önce aldığı karar uyarınca, ABD'li uçak üreticisi Boeing'den 50'si kesin, 25'i opsiyonluolmak üzere toplam 75 adet yeni nesil B787 Dreamliner (B787-9 ve B787-10) yolcu uçağı satın alınması kararlaştırılmıştı. Bu adım, şirketin geleceğe yönelik stratejik planının en önemli parçasını oluşturuyor.

Söz konusu uçakların kanat üstü motorları, yedek motorları ve uzun süreli motor bakım hizmetlerini kapsayan ihale süreci başarıyla tamamlandı. Yapılan titiz müzakereler sonucunda, havacılık motorları devi GE Aerospace ile el sıkışıldı.

THY'nin KAP'a yaptığı resmi açıklamada, bu anlaşmanın ortaklığın tüm paydaşları için yüksek değer üretecek şekilde ortaya koyduğu Stratejik Planı dahilindeki büyüme hedefleri doğrultusunda atıldığı özellikle vurgulandı. GE Aerospace ile yapılan mutabakat, THY'nin operasyonel verimliliğini ve uzun vadeli sürdürülebilirliğini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.