GoArt Metaverse Ceo’su Burak Soylu, “Metaverse’ün farklı sektörler aracılığıyla Türkiye'ye potansiyel ekonomik katkısının 2035 yılına kadar 37,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.” sözleriyle gelenin ayak seslerinin duyulduğuna işaret etti.
Temelleri 2017 yılında atılan ve o tarihten itibaren kurgusal evrenler inşa eden GoArt Metaverse CEO’su Burak Soylu Metaverse’ün e-ticaret, perakende, turizm, kültür-sanat eğitim, oyun ve e-spor gibi farklı sektörler aracılığıyla Türkiye'ye potansiyel ekonomik katkısının 2035 yılına kadar 37,5 milyar dolara ulaşacağını öngördüklerini ifade etti.
“2024’TE İKİ KAT BÜYÜME BEKLİYORUZ”
GoArt Metaverse Kurucusu ve CEO’su Burak Soylu, “GoArt APP’imizde bugün itibariyle 100 binden den fazla kullanıcımız bulunuyor. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 büyüme gösterdik. 2022 yılını pozitif bir nakit akışı ile tamamladık. 2024 yılında geçen yıla göre 2 kat büyüme hedefliyoruz. Ayrıca müşteri portföyümüzü de yaklaşık olarak 1 milyon kullanıcıya çıkarmayı amaçlıyoruz. 2023 yılında yaptığımız yeni iş birlikleriyle ve dijital pazarlama çalışmalarımız ile kullanıcı sayımız her geçen gün artıyor.” dedi.
“DEVLETTE BÜYÜK BİR FARKINDALIK OLUŞTU”
Soylu, devlette büyük bir farkındalığın oluştuğunu, buna nazaran İletişim Başkanlığı’nın da metaverse evreninde yer alacağını belirtti.
89 kişilik bir ekipten oluşan ve AR temelli, promo code NFT ve çoklu oyuncu gibi özellikleri ile öne çıkan GoArt Metaverse, Türkiye’nin ilk metaverse’ü olan bankası olma özelliği taşıyan Halkbank, İş Bankası, Trendyol, Damat, Kiğılı gibi şirketlere de metaverse evreninde yer verecek.
“2024 YILINDA KENDİ TOKEN’IMIZI ÇIKARACAĞIZ”
GoArt Metaverse CEO’su Burak Soylu kendi kripto varlıklarını çıkarmak istediklerine işaret ederek, “Kendi kripto para birimimizi çıkarmak için çok fazla imkânımız var. Token ile ilgili stratejimizi, yol haritamızı, utilityleri ve yönetim biçimilerinizi hazırladık. Ekosistemdeki regülatif belirsizliklerden ötürü uygun bir noktaya gelinceye kadar lansmanı park ettik. Yakın gelecekte bu durumun çözülerek ilerleyeceği düşünülüyor. Token’ımızı 2024 senesi içerisinde çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
KÜRESEL POTANSİYEL 2030’DA 13 TRİLYON DOLAR
Metaverse ekonomisinin dünyada ve Türkiye’de yaratığı ekonomik değer ve gelecek dönem fırsatlarına da değinen GoArt Metaverse Kurucusu ve CEO’su Burak Soylu, “Halihazırda globalleşmiş bir firmayız. Web3 ve blockchain alanlarında Polygon, Chainlink, Blockchain Game Alliance, Chromaway gibi global iş birliklerimiz bulunuyor. Global Metaverse pazarı 2021’de bu yıl itibarıyla 52 milyar dolar değere ulaştı. Uluslararası finans kuruluşu Citi tarafından hazırlanan Küresel Metavarse Perspektifler ve Çözümleri () raporuna göre bu meblağın 2030 yılında 8 ila 13 trilyon dolar arasında bir değere erişmesi ve 5 milyar kullanıcıya ulaşılması öngörülüyor.