Türkan Şoray, kariyerinin ikonik filmlerinden seçilen müziklerle Mersin’de sahne aldı. 175 kişilik “Ahmet Baran ve İyilik Korosu” tarafından seslendirilen şarkılar, iki bin kişilik salonda duygusal anlara sahne oldu. “Türkan Şoray Film Müzikleri Konseri” kapsamında düzenlenen gecede, sinema ve müziğin iç içe geçtiği özel bir atmosfer yaşandı.

“Mersin’in ruhunu hissettim”
Konserin başında sahneye çıkan Türkan Şoray, Mersinli sanatseverlere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Bu akşam gerçekten Mersin’in ruhunu hissettim. Burada sizinle olmak çok güzel, çok mutluyum.”

Program boyunca Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım, Vesikalı Yarim gibi sinema tarihine damga vurmuş filmlerden ezgiler seslendirildi. Şoray’ın sinema kariyerine dair görseller de sahne arkasında dev ekrana yansıtılarak nostaljik bir atmosfer oluşturuldu.
“Yeniden dünyaya gelsem yine Türkan Şoray olmak isterdim”
Gecenin sonunda yoğun alkışlar eşliğinde bir kez daha sahneye çıkan Şoray, Ahmet Baran’ın yönetimindeki koro eşliğinde “Kara Gözlüm” şarkısını söyledi. Şarkı sonrası yaptığı duygusal konuşmada, “Dünyaya bir kez daha gelseydim yine Türkan Şoray olmak isterdim” sözleriyle hem duygulandırdı hem de dakikalarca ayakta alkışlandı.

Gelirle iki köy okuluna müzik odası kurulacak
İzmir ve Mersin’de yoğun ilgi gören konserin, 11 Ocak’ta Ankara’da, ardından İstanbul’da devam edeceği açıklandı. Organizasyonun en anlamlı yönlerinden biri ise, konserlerden elde edilecek gelirin iki köy okuluna müzik odası kazandırmak amacıyla kullanılacak olması. Türk sinemasının “Sultan”ı olarak anılan Türkan Şoray, hem sanatı hem de sosyal duyarlılığıyla bir kez daha gönüllerde taht kurdu.
