İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar sokağa çıkabilecek!

65 yaş ve üstündeki vatandaşlar sokağa çıkabilecek!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para / Gündem programına katıldı ve önemli ifadeler kullandı. 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin sorulan soruya yanıt veren Özlü, çalışmaların sürdüğünü ve sınırlı saatler diliminde izin verilebileceğini açıkladı.

Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para / Gündem programının konuğu olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, uzun süredir evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar hakkında umut verici ifadeler sarf etti. Özlü şunları söyledi;

* Ben kendi adıma, böyle bir kararın doğru olacağına inandığımı söylemiştim. Büyüklerimiz çok uzun zamandır evde mahsur kaldılar. Bu hem bedensel hem de ruh sağlıkları için büyük bir risk. Artık onları mobilize etme zamanı geldi. Bunu yaparken onları korumamız gerekiyor. Bu da mümkün görünüyor.

* Bilim Kurulu’nda geçen toplantıda bu konuşulmuştu. Büyüklerimizi riske atmadan nasıl yapabiliriz, bunun planlanması gerekiyor. Sanırım bu çalışmalar yapıldı. Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben.