6 Şubat depremlerinin ardından yaralarını sarmaya devam eden Hatay’da, sosyal devlet anlayışının en somut örneklerinden biri daha hayata geçirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) koordinasyonunda tamamlanan İl Müdürlüğü hizmet binası, 5 adet sosyal hizmet merkezi ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen görkemli törenle vatandaşların kullanımına sunuldu.
Açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, ilçe kaymakamları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Tesislerin, kentin toplumsal dayanışmasını ve yaşam kalitesini artırmada kritik rol üstlenmesi hedefleniyor.

Bakan Göktaş’tan Konteyner kentte Yaşayan Ailelere Müjde
Törende konuşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay’a kazandırılan eserlerin kentin yeniden ayağa kalkma sürecindeki önemine dikkat çekti. Son 25 yılda bakanlık olarak Hatay’a 55 milyar liralık yatırım ve destekte bulunduklarını belirten Göktaş, hizmet ağını vatandaşın ayağına götürme kararlılığında olduklarını vurguladı.
Açılışta Hataylılara sevindirici bir müjde de veren Bakan Göktaş, konteyner kentlerde yaşamını sürdüren ve yakın zamanda kalıcı konutlarına taşınacak olan sosyal yardım yararlanıcısı 1759 haneye taşınma ve kira desteği sağlanacağını açıkladı. Göktaş ayrıca, Antakya bölgesine kısa süre içerisinde modern bir Yaşlı Yaşam Merkezi kazandıracaklarının da sözünü verdi.

"10 Yılda Yapılacak İmar Çalışmasını 3 Yılda Başardık"
Törende konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise felaketin ilk gününden bu yana kentin yanında olan devlet yetkililerine teşekkür etti. Depremin yıkıcı etkilerini silmek için yoğun bir mesai harcandığını ifade eden Öntürk, normal şartlarda 10 yılı bulabilecek devasa bir imar ve altyapı hamlesinin 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığına dikkat çekti.

Birlik ve beraberlik ruhunun tüm engelleri aştığını belirten Öntürk, belediye olarak hayata geçirdikleri sosyal projelere de değindi. Uzuv kaybı yaşayan depremzedeler için açılan Fizyoterapi Merkezi ve psikolojik destek birimlerinin kesintisiz çalıştığını belirten HBB Başkanı, çalışan anneleri desteklemek amacıyla 15 ilçenin tamamında kreş açtıklarını ve toplumsal belediyecilik ilkesiyle 1 milyondan fazla vatandaşa doğrudan ulaştıklarını kaydetti.