Yeni Birlik Gazetesi Gündem Çocukların umut dolu gökyüzü: Uçurtmalar Filistinli çocuklar için uçuruldu

Çocukların umut dolu gökyüzü: Uçurtmalar Filistinli çocuklar için uçuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlikte, çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla gökyüzü uçurtmalarla doldu.

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde gerçekleştirilen ‘Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın’ etkinliği, toplumsal farkındalığı artırarak uluslararası çocuk haklarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Etkinlik, Çanakkale’de de gerçekleştirildi ve burada on binlerce uçurtma havalandırıldı. Anadolu Hamidiye Tabyalarında organize edilen etkinlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardan toplam 550 öğrenci yer aldı. Gün boyunca etkinliklerin devam etmesi bekleniyor.

Çocuk haklarına vurgu yapıldı:

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, çocukların temel haklarına ilişkin farkındalığı artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Hayta, "Eğitimin bir görevi çocuklarımıza insan sevgisini ve kardeşlik bilincini aşılamaktır. Bugünkü etkinlik anlamlı bir çalışmanın parçasıdır," dedi.

Dört temel mesaj:

Hayta, etkinliğin dört önemli mesaj içerdiğini belirtti: ‘Çocuklar Oyun Oynamalıdır!’, ‘Çocuklar Güven İçinde Büyümelidir!’, ‘Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır!’, ‘Hiçbir Çocuk Geride Bırakılmamalıdır!’. Bu mesajlar sayesinde dünyanın farklı bölgelerindeki çocukların haklarına yönelik duyarlılık geliştirilmesi hedefleniyor.

Hayta, "Gökyüzüne uçurulan bu uçurtmaların dünya genelinde çocuk haklarına yönelik bir farkındalığın sembolü olmasını istiyoruz. Her çocuk, güven içinde büyümeyi, oyun oynamayı ve eğitim almayı hak ediyor," şeklinde konuşarak etkinliğin amacını vurguladı.

Uçurtma Filistinli çocuklar için uçuruldu

Uçurtma Filistinli çocuklar için uçuruldu