İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem 'Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a hakaret' davasında karar çıktı

'Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a hakaret' davasında karar çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklamaları nedeniyle Ankara Barosu'na açılan davada beraat kararı verildi.

DHA- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklamaları nedeniyle Ankara Barosu'nun 11 eski yöneticisinin "Kamu görevlisine hakaret" suçundan cezalandırılması talebiyle açılan davada beraat kararı verildi.

Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 24 Nisan 2020'de verdiği cuma hutbesindeki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Erbaş, söz konusu açıklama hakkında, Ankara Barosu'nun o dönemki yönetiminde bulunan 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aralarında, dönemin Ankara Barosu Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'ın da yer aldığı 11 kişinin, yargılanmasına Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, savunma yapmaları için sanıklara söz verdi.

Suçsuz olduklarını, davaya konu açıklamanın "fikir ve düşünce özgürlüğü" kapsamında olduğunu belirten sanıklar, beraatlarını talep etti. Sanık ve müşteki avukatlarının da beyanlarının ardından mahkeme heyeti, 11 sanığın "Kamu görevlisine hakaret" suçundan beraatına karar verdi.