Yeni Birlik Gazetesi Gündem İstanbul'da kar engeli: Kurye ve ağır taşıtlara trafik yasağı!

İstanbul'da kar engeli: Kurye ve ağır taşıtlara trafik yasağı!

İstanbul sabah beyaza büründü, kar hayatı durma noktasına getirdi. Hafta başında işe gitmeye çalışan sürücüler, köprülerde ve ana yollarda kilometrelerce araç kuyruğunda ilerlemeye çalıştı; sokaklar adeta bir sabır sınavına dönüştü. Valilik ağır taşıtlar ve kuryelerin trafiğe çıkışını yasaklarken, kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 80’i aştı.

İstanbul’da gece boyunca etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde şehri adeta beyaza bürüdü ve trafik büyük ölçüde kilitlendi. Hafta başında işe gitmek isteyen sürücüler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Avrasya Tüneli bağlantı yolları ile ara sokaklarda ilerlemekte zorlandı. D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun birçok noktasında kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Trafik Yoğunluğu Yüzde 80’i Aştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cep Trafik Haritası’na göre, saat 08.15 itibarıyla Avrupa Yakası’nda trafik yoğunluğu yüzde 78, Anadolu Yakası’nda yüzde 85 ve kent genelinde yüzde 80 olarak ölçüldü. Beyaza bürünen yollar, sürücülere büyük bir sabır testi sunarken, karın getirdiği zorluklar şehir hayatını aksattı.

Kurye ve Ağır Taşıtlara Yasak

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle 10.00’dan itibaren ağır taşıtların ve kuryelerin trafiğe çıkışının ikinci bir talimata kadar yasaklandığını duyurdu. Yetkililer, sürücüleri kar ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, şehirde trafik yoğunluğunun gün boyu devam edebileceğini belirtti.