İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Polis memuru Buket Keleş'e çarparak öldüren minibüs sürücüsüne ödül gibi ceza

Polis memuru Buket Keleş'e çarparak öldüren minibüs sürücüsüne ödül gibi ceza

İzmir'in Gaziemir ilçesinde uyuşturucunun etkisinde kullandığı minibüsle kontrol noktasında görev yapan polis memuru Buket Keleş'e çarparak ölümüne sebep olan sürücü 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, cezası ertelenen sanığın cezaevine girmeyeceği öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından tutuksuz sanık Sedat Ayverdi, hakkında 'bilinçli taksirle insan öldürme' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Konuyla ilgili Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca hazırlanan raporda, kaza sırasında Ayverdi'nin kanında uyuşturucu maddeye rastlanıldığı ve bu nedenle de sanığın aracı normal bir şekilde sevk idaresinin mümkün olmadığı belirtildi.

Bilirkişi raporunda ise Sedat Ayverdi'nin, uyuşturucu ve keyif verici madde aldıktan sonra araç kullandığı, aracı ön görülen hız limitinin üzerinde sürdüğü, hızını hava şartları ve çevre şartlarına göre ayarlamadığı, yola gereken dikkati vermediği için kazada asli kusurlu olduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen 3'üncü bir raporda ise iki tarafın da asli kusurlu olduğuna yer verildi.

KARAR ÇIKTI

Tutuksuz sanık Ayverdi’nin yargılanmasına İzmir 30’ncu Asliye Mahkemesi’nde devam edildi. Karar duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, Ayverdi’nin 4 yıl hapis ile cezalandırılmasına, eylemi bilinçli taksirle gerçekleştirdiği gerekçesiyle 5 yıl 4 aya çıkarılmasına ancak sanığın mahkemedeki iyi hali sebebiyle indirim yaparak 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Cezası ertelenen sanığın cezaevine girmeyeceği bildirildi.

Öte yandan Ayverdi’nin ehliyetinin de 1 yıl 6 ay süreyle geri alınmasına hükmedildi.