İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yönetmen Sunar Kural Aytuna hayatını kaybetti

Yönetmen Sunar Kural Aytuna hayatını kaybetti

Bir çok farklı gazetede çalışan, köşe yazıları kaleme alan ve TRT için çok sayıda belgesel filme imza atan gazeteci ve yönetmen Sunar Kural Aytuna hayatını kaybetti.

Günaydın, Vatan, Dünya, Radikal, Cumhuriyet ve Hürriyet gibi gazetelerde çalışan Aytuna TRT’de pek çok belgesel filme de imza atmıştı. 66 yaşında hayatını kaybeden Aytuna uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

SUNAR KURAL AYTUNA KİMDİR?
1954 Bursa doğumlu olan Aytuna ilk ve orta öğrenimini İzmir’de yaptı. Daha sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1974-1980 arası gazetecilik yaptı. 1980 yılında TRT’ye girdi. Dört Mevsim İstanbul belgesel film dizisinde Ömer Lütfi Akad’ın yanında yönetmen yardımcılığı yaptı. 1996 yılında Mehmet Tekirdağ’la ortak yazdığı senaryo ile “Deniz Bekliyordu” adlı filmi yönetmenliğini yaparak Türkiye’nin ilk kadın yönetmenleri listesine girdi. TRT’den emekli olduktan sonra Foça’da yaşamaya başladı. Yazdığı yemek yazılarını “Soğan Öldü Yaşasın Yemek” ismiyle kitaplaştıran Aytuna, emekliliğinin ardından çiçek ve gezi yazıları da kaleme almıştı.