İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri İstanbul'da hatalı dönüş kazası: 2 yaralı

İstanbul'da hatalı dönüş kazası: 2 yaralı

Cadde üzerinde seyir halindeki motosiklet, dönüş yasağı bulunduğu belirtilen noktadan dönüş yapan hafif ticari araca çarptı.

DHA- Bağcılar'da iki kişinin bulunduğu motosiklet, yasak tabelası bulunan noktadan dönüş yapan hafif ticari araçla çarpıştı. Motosikletteki 2 kişi yola fırlayarak ağır yaralandığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, dün saat 00.00 sıralarında Barbaros Mahallesi Mahmutbey Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde seyir halindeki motosiklet, dönüş yasağı bulunduğu belirtilen noktadan dönüş yapan hafif ticari araca çarptı. Kazada, motosikletteki M.C. (23) ve G.K. (27) yola fırlayarak ağır yaralandı.

Yoldan geçenler bir yandan yardıma koşarken, diğer yandan da durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara müdahalede ederek çevre hastanelere kaldırdı. Yasak yerden dönen hafif ticari aracın sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazaya karışan motosiklet ve hafif ticari araç çekici yardımıyla kaldırıldı. Polis ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

"SOLA DÖNÜLMEZ TABELASI VAR"

Kazayı gören Selami Destancı, "Hafif ticari araç diğer şeritten, motosiklette karşı yönden geliyordu. Burada sola dönülmez tabelası var, aracın sola dönmesi ile motosikletin de hızlı gelmesi ile bir anda çarpıştılar. Kaza sonrası iki kişi yaralandı" dedi.

"İNSANLAR CEZA OLMADIĞI İÇİN DÖNÜYOR"

Ramazan Şahin ise, "Ben bu fırında 25 senedir çalışıyorum. Burada bu ışıklar var, görüyorsunuz burada dönmek yasak. Sürekli insanlar ceza olmadığı için buradan geçiyor. Geçtiği içinde kaza oluyor. O araba buradan geçmeseydi çocuklara da vurmazdı. Ben bundan çok rahatsız oluyorum" şeklinde konuştu.

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamera görüntülerine yansıdı. Görüntüler de karşı yönden motosikletin geldiği, hafif ticari aracın ise dönüş yaptığı görülüyor. Görüntülerin devamında ise motosikletin yasak yerden dönen hafif ticari araca hızla çarptığı, üzerindeki iki kişinin ise yola fırladığı kayıtlara yansıyor. Vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerinde ise yaralılara yardıma koşanlar yer alıyor