Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Küçükçekmece’de Otluk Alanı Ateşe Veren Şüpheli Tutuklandı

Küçükçekmece’de Otluk Alanı Ateşe Veren Şüpheli Tutuklandı

Küçükçekmece’de otluk alanda yangın çıkmasına neden olduğu belirlenen şüpheli G.A., güvenlik kamerası ve cep telefonu görüntüleriyle tespit edilerek tutuklandı. Yangın iki saatte kontrol altına alındı.

İstanbul Küçükçekmece'de otluk alanda çıkan yangına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 35 yaşındaki G.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yangının, şüphelinin elindeki yanan bir cismi araziye atmasıyla başladığı tespit edildi.

Yangın İki Saatte Kontrol Altına Alındı

Olay, İstasyon Mahallesi Bezirganbahçe mevkisinde, bir üniversiteye ait olduğu öğrenilen boş arazide meydana geldi. Otluk alanda yükselen alevleri gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın yaklaşık iki saat süren müdahaleyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangının yerleşim alanlarına ve kampüs sınırlarına ulaşmadan durdurulması olası bir faciayı engelledi.

Vatandaşın İhbarı Şüpheliyi Ele Verdi

Yangının ardından olay yerinden geçen bazı vatandaşlar, aracını yol kenarında durduran bir kişinin elindeki cismi yaktıktan sonra otluk alana attığını polise bildirdi. İhbar üzerine başlatılan soruşturmada bölgedeki güvenlik kameraları ve bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntüler incelendi.

Görüntülerde, şüpheli bir kişinin elinde yanan bir cismi araziye attığı, kısa bir süre bekledikten sonra aracına binerek olay yerinden uzaklaştığı net şekilde görüldü.

“Alkollüydüm, Tuvalet Molası Verdiydim” Savunması

Gözaltına alınan ve kimliği G.A. (35) olarak açıklanan şüpheli, emniyetteki sorgusunda suçlamaları reddetti. Alkollü olduğunu ve yalnızca tuvalet ihtiyacı nedeniyle durduğunu öne süren G.A., yanan bir cismi alana atmadığını savundu.

Ancak elde edilen görüntüler ve tanık beyanları doğrultusunda hakkında “kasten ormanlık alanda yangın çıkarma” suçlamasıyla işlem yapılan G.A., sevk edildiği Küçükçekmece Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.