İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Üniversite içinde kaçak inşaat!

Üniversite içinde kaçak inşaat!

Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde başlatılan ve 'izinsiz olduğu, ağaç kesimi yapıldığı' iddialarıyla tartışmalara neden olan inşaat, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün şikâyetler üzerine devreye girmesiyle üniversite tarafından durduruldu

İnşaat için Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden izin alınmadığı yetkililer tarafından doğrulanırken T24'e konuşan bir yetkili, dün mühendislerin çalışmayı durdurmak için bölgeye gittiğini belirtti. T24'ün ulaştığı Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri Teknik ve Daire Başkanlığı'ndan Hasan Hayri Sert Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden yetkililerin şikâyet üzerine geldiğini, kendilerine ikaz ve uyarıda bulunarak evrak tuttuklarını ve kendilerinin inşaatı durdurduklarını açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de inşaat nedeniyle ağaç kesildiğini belirterek Twitter'da #boğaziciyesilkalsın ve #bogazicioeğrencinekulakver etiketleriyle hashtag kampanyası başlattı.

İnşaat durduruldu
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde inşaatına başlanılan yer için "Bizim tarihi bir binamızın ön bahçesi. Orada normal bir seyir terası. Öğretim üyelerinin yemek yemesi amaçlı zaten vardı, genişletildi o kadar. Yasal olarak ona izin vermezler zaten" diyen Hasan Hayri Sert, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden yetkililerin şikâyetler üzerine üniversiteye geldiklerini, ikaz ve uyarıda bulunarak evrak tuttuklarını ve bu nedenle kendilerinin inşaat çalışmasını durdurduklarını açıkladı.

Ağaçlar kesildi
Ağaç kesildiği yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Sert, "ağaç katliamı diye bir şey yok" dedi. "Bölgede bulunan meyve ağaçları, erguvan ve akasya ağaçları kesildi" Öğrenciler ise çalışma esnasında bölgede bulunan meyve ağaçları, erguvan ve akasya ağaçlarının kesildiğini, yetkililerin kendilerine "Kurumuş 3 ağacı başka yere taşıdık" dediğini aktardı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kampüs alanlarının koruma altında tutulması gereken bir miras olarak gördüklerini belirterek konuyla ilgili sosyal medyada kampanya başlattı.

Öğrenciler peşini bırakmıyor
Öğrenciler bir de açıklama yayınladı. Açıklamada "Bizler Boğaziçi Üniversitesinin öğrencileri olarak, kampüs alanımızın koruma altında tutulması gereken kültürel ve doğal bir miras olduğunu düşünmekteyiz. Her bir ağaç bizim geçmiş nesillerden aldığımız bir emanettir" denildi.