Gelecek Partisi’nden istifa ederek bağımsız milletvekili olarak yoluna devam eden Doğan Demir, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılmasıyla birlikte yeniden siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşti. Bugün CHP Grup Toplantısı’nda Genel Başkan Özgür Özel tarafından rozeti takılacak olan Demir, hem geçmiş siyasi tecrübesi hem de Alevi örgütlerinde yürüttüğü görevlerle tanınan bir isim. Partiye dönüşü, hem CHP tabanı hem de Meclis kulislerinde dikkatle takip ediliyor.
CHP’ye Dönüş Süreci Gündemde
Uzun yıllar CHP çatısı altında siyaset yapan Demir, 2023 Genel Seçimlerinde Millet İttifakı kapsamında Gelecek Partisi kontenjanından İstanbul Milletvekili seçilmişti. Daha sonra partiden istifa ederek bağımsız milletvekili olarak görevini sürdüren Demir, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu Yeni Yol Grubunda kısa süre yer aldı. Temmuz 2025’te bu gruptan da ayrılarak bağımsız konumuna döndü.
18 Kasım 2025 itibarıyla yeniden CHP saflarına geçen Demir, siyasetteki yolculuğunda önemli bir dönemeç daha aşmış oldu. Uzun süredir Kocaeli’de yaşayan deneyimli siyasetçinin dönüşü, özellikle yerel teşkilatlarda olumlu karşılık buldu.
Doğan Demir Kimdir?
Doğan Demir, 1973 yılında Muş’un Varto ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Varto’da, lise eğitimini ise Adana’da tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü mezunu olan Demir, uzun yıllardır Kocaeli’de yaşamaktadır. Ticaretle uğraştığı dönemlerde yerel yönetim ve sivil toplum faaliyetlerinde aktif rol almıştır.
Siyasete 1992 yılında CHP’nin yeniden kuruluş sürecinde Derince Kurucu Gençlik Kolları Başkanı olarak adım atan Demir, genç yaşta başladığı siyasi yolculuğunu yıllar içinde farklı görevlerle sürdürdü. 2003–2009 yılları arasında Derince Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı.
Alevi Örgütlerindeki Görevleriyle Tanınıyor
Doğan Demir’in öne çıkan yönlerinden biri de Alevi sivil toplum kuruluşları içindeki aktif çalışmalarıdır.
Alevi Kültür Derneği’nin Kocaeli Şube Başkanlığı’nda 2009–2013 yılları arasında görev yapan Demir, 2013–2019 yılları arasında ise derneğin Genel Başkanı olarak önemli projelere imza attı. Aynı dönemde Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreterliği görevini de üstlendi.
2015 yılında Avrupa Parlamentosu'nda “Türkiye’deki Hak İhlalleri” temalı sunumda konuşmacı olarak yer aldı. Aynı yıl Ankara’da “Aleviler Barış İstiyor” toplantısı için bulunduğu sırada silahlı saldırıya uğramasına rağmen olaydan yara almadan kurtuldu.
Gelecek Partisi’yle Gelen Milletvekilliği
2019 yılında kurulan Gelecek Partisi’nin kurucuları arasına katılan Demir, partinin Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı olarak görev yaptı. 2023 Türkiye Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge’den, CHP listesinde Millet İttifakı’nın Gelecek Partisi kontenjanı ile aday gösterildi ve 28. Dönem Milletvekili seçildi.
Seçimin ardından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini bıraktı ve Ocak 2025’te Yeni Yol Grubu’na geçti. Ancak Temmuz ayında gruptan ayrılarak bağımsız şekilde çalışmalarını sürdürdü.
CHP’ye Yeniden Katılımı Siyasette Yankı Uyandırdı
Siyasi kariyerine CHP ile başlayan Doğan Demir’in 18 Kasım 2025’te partisine dönüşü, Meclis’te milletvekili dağılımını da etkileyen önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Demir’in özellikle Kocaeli ve İstanbul örgütlerinde aktif çalışmalar yürütmesi bekleniyor. Alevi toplumu üzerindeki etkisi ve yerel yönetimler alanındaki birikimi, CHP içinde dikkat çeken güçlü yanları arasında yer alıyor.
Parti kulislerinde Demir’in bölgesel örgütlerde önemli görevler üstlenebileceği konuşulurken, deneyimli siyasetçinin Meclis çalışmalarına CHP çatısı altında devam edeceği kesinleşmiş durumda.