Yeni Birlik Gazetesi Politika Ahmet Aras, UCLG-MEWA Genel Kurulu'nda Muğla'yı temsil etti

Ahmet Aras, UCLG-MEWA Genel Kurulu'nda Muğla'yı temsil etti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fas'ta düzenlenen UCLG-MEWA Genel Kurulu'nda kültür ve turizm politikalarını değerlendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı Ahmet Aras, Fas’ın Tanca kentinde gerçekleştirilen Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen UCLG-MEWA Genel Kurulu’na katılarak bölgesel iş birlikleri, kültür, turizm ve sürdürülebilir kent politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Aras, 24 Haziran Çarşamba günü yapılan Genel Kurulda, bölge yerel yönetimlerinin ortak önceliklerinin ele alındığı oturumlarda yer aldı. Genel Kurulda çok düzeyli yönetişim, sürdürülebilir yerel finansman, iklim dirençliliği, iklim adaleti, insan hareketliliği ve yerel yönetimlerin küresel karar alma süreçlerindeki rolü gibi önemli konular değerlendirildi.

Ayrıca, UCLG-MEWA Görüş Belgesi’nin küresel UCLG ağına sunulması ve Dünya Kongresi’ne aktarılacak bölgesel öncelikler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

UCLG-MEWA Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı olarak yapılan değerlendirmelerde, Ahmet Aras, kültür ve turizmin yerel kalkınmanın en önemli dinamiklerinden biri olduğuna dikkat çekti. Aras, kentlerin kültürel mirasını koruyan, turizm potansiyelini sürdürülebilir şekilde değerlendiren ve yerel değerleri uluslararası iş birlikleriyle güçlendiren yaklaşımların önemini vurguladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası iş birliklerini yalnızca küresel ilişkiler kurmak amacıyla değil, yerel ihtiyaçlara çözüm üretmek, kentler arasında deneyim paylaşımını artırmak ve ortak projeler geliştirmek amacıyla değerlendirdiğini belirten Aras, çok düzeyli yönetişim anlayışının yerel yönetimlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Başkan Ahmet Aras, Dünya Kongresi sırasında birçok uluslararası yerel yönetim temsilcisiyle bir araya geldi. Bu görüşmelerde, UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz Carrancedo, (Tanca) Tangier Belediye Başkanı Mounir Laymouri, Barselona Metropolitan Alanı (AMB) Başkan Yardımcısı ve MedCities Genel Sekreter Vekili Jordi Castellana i Gamisans, Utrecht Belediye Başkanı Sharon Dijksma, MedCities Başkan Vekili Clare Hart ile farklı ülkelerden yerel yönetim temsilcileriyle temas başlatıldı.

Görüşmelerde yerel yönetimler arasında geliştirilebilecek iş birlikleri, kentler arası deneyim paylaşımı, kültür ve turizm alanındaki ortak çalışmalar ile sürdürülebilir kent politikaları ele alındı. Başkan Ahmet Aras, "Dünya Kenti Muğla" vizyonu doğrultusunda Muğla’nın uluslararası yerel yönetim ağlarındaki etkinliğini artırmayı ve kenti uluslararası platformlarda temsil etmeyi sürdüreceğini belirtti.

BAŞKAN ARAS UCLG-MEWA GENEL KURULU’NDA MUĞLA’YI TEMSİL ETTİ

BAŞKAN ARAS UCLG-MEWA GENEL KURULU’NDA MUĞLA’YI TEMSİL ETTİ

BAŞKAN ARAS UCLG-MEWA GENEL KURULU’NDA MUĞLA’YI TEMSİL ETTİ