Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gerçekleştirdiği 571 atama ile toplamda 53 bin 179 bireyin istihdam edildiğini duyurdu.
Bugün düzenlenen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının Kamu Kurumlarına yerleştirilmesi kura töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış sonrası 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, kısa bir video gösterimi ile devam etti. Törende 571 şehit yakını ve gazi yakınlarının atanları hakkında bilgi veren Göktaş, bu adımın şehit ve gazilere duyulan minneti pekiştirmeyi amaçladığını vurguladı.
Huzurun teminatı: Fedakarlık
Bakan Göktaş, Türkiye’de huzur içinde yaşamanın, ay yıldızlı bayrağın özgürce dalgalanmasının, büyük fedakarlıklara borçlu olunduğunu ifade etti. “Bu bedelin adı fedakârlıktır. O fedakarlığın en yüce makamı şehitlik, yaşayan nişanesi ise gaziliktir” diyerek, her bireyin bu aziz emanetleri daima hatırlaması gerektiğini vurguladı.
Kalıcı çözümler için adımlar atıyoruz
Göktaş, bakanlık olarak şehit yakınları ve gaziler için uygulamakta oldukları politikaların, bu emanetlere gösterilen hassasiyetin bir göstergesi olduğunu belirtti. “Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmeyi milli bir vazife olarak kabul ediyoruz” diyerek, yürütülen çalışmaları anlattı. Ağustos ayında yürürlüğe giren düzenlemelerle birlikte, tüm şehitlerin ailelerine verilen desteklerin artırıldığını ve gazilere yeni haklar tanındığını belirtti.
Bakan Göktaş, terörsüz Türkiye hedefinin, birlik ve beraberlik içinde kalıcı huzuru sağlamanın en önemli ilkesi olduğunu belirttiği konuşmasında, “Gittiğimiz her şehirde, bu sürecin ne denli önemli olduğunu tekrar anlıyoruz. Şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmanın en anlamlı yolu, vatanımızı kardeşlik içinde geleceğe taşımaktır” ifadelerine yer verdi.

Bakan Göktaş: ''Terörsüz Türkiye hedefi, milletimizin ortak arzusunu kalıcı huzura dönüştürme iradesidir'