CHP’de Kriz Derinleşiyor
CHP içindeki kurultay kavgası yeni bir evreye girerken, Genel Başkan Özgür Özel ile eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hafta içinde bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşme, partideki dağınıklığı gidermeye mi yoksa krizi perdelemeye mi yönelik?
CHP’de 38. Olağan Kurultay’ın ardından sular durulmuyor. Şaibelerle gündeme gelen kurultayın iptali için açılan davada 15 Eylül’de görülen duruşmada mahkeme, bir sonraki celsede karar vermek üzere davayı 24 Ekim’e erteledi. Bu gelişme, CHP’deki iç hesaplaşmaları ve koltuk savaşlarını yeniden alevlendirdi.
Kılıçdaroğlu Geri Mi Dönecek?
Kurultay sonrası partide etkisini kaybeden ancak "mutlak butlan" davasıyla yeniden gündeme gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye dönüş ihtimali, CHP yönetiminde ciddi tedirginlik yaratmış durumda. Mahkeme süreci devam ederken, gözler olası siyasi manevralara çevrildi.
Önce Özür, Sonra Ziyaret
CHP’nin eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, kısa süre önce Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadeleri nedeniyle özür diledi. Bu adım, parti içinde Kılıçdaroğlu lehine bir yumuşama süreci olarak yorumlandı. Ardından ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı: Mevcut Genel Başkan Özgür Özel’in, Kılıçdaroğlu ile görüşme hazırlığında olduğu iddia edildi.
Parti kulislerine göre, iki isim bu hafta içinde Ankara Milletvekili ve Meclis Grup Başkanvekili Murat Emir’in evinde bir araya gelecek. Buluşmanın, Kılıçdaroğlu’nun partiye etkisini yeniden artırmaya yönelik bir hamle olup olmadığı merak konusu.
Uzlaşı mı, Krizi Yönetme Çabası mı?
CHP yönetimi bu adımı, “birlik ve beraberlik” mesajı olarak servis etmeye hazırlanıyor. Ancak parti içindeki bazı gruplar bu buluşmayı, kamuoyuna yansıyan iç çatışmaları kontrol altına alma çabası olarak görüyor. Özgür Özel’in, yargı süreci ve kamuoyu baskısı karşısında pozisyonunu korumaya çalıştığı da kulislerde konuşulan senaryolar arasında.