İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika CHP’de koltuk savaşları bitmiyor: Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'yla masaya oturuyor

CHP’de koltuk savaşları bitmiyor: Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'yla masaya oturuyor

CHP’de kurultay krizi derinleşirken, Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hafta gizli bir görüşme yapması bekleniyor; perde arkasında ise parti içi iktidar mücadelesi yeniden şekilleniyor.

MUHABİR: Eylül Baysal

CHP’de Kriz Derinleşiyor

CHP içindeki kurultay kavgası yeni bir evreye girerken, Genel Başkan Özgür Özel ile eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hafta içinde bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşme, partideki dağınıklığı gidermeye mi yoksa krizi perdelemeye mi yönelik?

CHP’de 38. Olağan Kurultay’ın ardından sular durulmuyor. Şaibelerle gündeme gelen kurultayın iptali için açılan davada 15 Eylül’de görülen duruşmada mahkeme, bir sonraki celsede karar vermek üzere davayı 24 Ekim’e erteledi. Bu gelişme, CHP’deki iç hesaplaşmaları ve koltuk savaşlarını yeniden alevlendirdi.

Kılıçdaroğlu Geri Mi Dönecek?

Kurultay sonrası partide etkisini kaybeden ancak "mutlak butlan" davasıyla yeniden gündeme gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye dönüş ihtimali, CHP yönetiminde ciddi tedirginlik yaratmış durumda. Mahkeme süreci devam ederken, gözler olası siyasi manevralara çevrildi.

Önce Özür, Sonra Ziyaret

CHP’nin eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, kısa süre önce Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadeleri nedeniyle özür diledi. Bu adım, parti içinde Kılıçdaroğlu lehine bir yumuşama süreci olarak yorumlandı. Ardından ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı: Mevcut Genel Başkan Özgür Özel’in, Kılıçdaroğlu ile görüşme hazırlığında olduğu iddia edildi.

Parti kulislerine göre, iki isim bu hafta içinde Ankara Milletvekili ve Meclis Grup Başkanvekili Murat Emir’in evinde bir araya gelecek. Buluşmanın, Kılıçdaroğlu’nun partiye etkisini yeniden artırmaya yönelik bir hamle olup olmadığı merak konusu.

Uzlaşı mı, Krizi Yönetme Çabası mı?

CHP yönetimi bu adımı, “birlik ve beraberlik” mesajı olarak servis etmeye hazırlanıyor. Ancak parti içindeki bazı gruplar bu buluşmayı, kamuoyuna yansıyan iç çatışmaları kontrol altına alma çabası olarak görüyor. Özgür Özel’in, yargı süreci ve kamuoyu baskısı karşısında pozisyonunu korumaya çalıştığı da kulislerde konuşulan senaryolar arasında.