Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla tanınan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, partinin 38. Olağan Kurultayı’na dair gündeme gelen "mutlak butlan" iddiaları hakkında net konuştu.
TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kasım 2023’te gerçekleşen kurultay süreciyle ilgili açılan davaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partinin kurucu kimliğine vurgu yapan Öztürkmen, hukuki süreçlerin siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğini belirtti.
Yargı kararına tam bağlılık mesajı
Kurultay sonuçlarına yönelik "mutlak butlan" tartışmalarının doğrudan yargı makamlarının yetki alanında olduğunu ifade eden Öztürkmen, şu ifadeleri kullandı:
Bu konu ne benim ne de parti içerisindeki diğer arkadaşlarımın şahsi meselesidir. Devletin temel erklerinden biri olan yargının vereceği her türlü karara, Cumhuriyet’i kuran bir partinin mensupları olarak saygı duymak zorundayız. Yargı ne hüküm verirse versin, bu kararın arkasında durulması gerektiği kanaatindeyim.
Kılıçdaroğlu’nun paylaşımına destek
Toplantı sırasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar da gündeme geldi. Nadira Kadirova olayı üzerine düzenlediği basın toplantısının odağını korumaya çalışan Öztürkmen, Kılıçdaroğlu’nun paylaşımlarına verdiği desteği şu sözlerle yineledi:
Bugünkü açıklamalarımızın ana gündemi Nadira Kadirova olayıdır. Diğer siyasi tartışmalar zaten kamuoyunda yeterince yer buldu. Ancak şunu da belirtmeliyim ki, Sayın Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı videoyu paylaşan milletvekillerinden biriyim. Bu konuda daha fazla konuşmaya gerek görmüyorum.