DEM Parti'nin İmralı sürecine ilişkin yeni bir adımı atıldı. Parti heyeti, teröristbaşı Abdullah Öcalan ile bir kez daha görüşmek üzere hazırlanıyor.
Heyetin Açıklamaları
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, heyetin birkaç gün içinde İmralı'ya gideceğini belirtti. Öcalan'ın yapacağı tarihi çağrının takviminin de netleşeceğini ifade etti.
Koçyiğit açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Heyetimiz birkaç gün içerisinde İmralı'ya gidecek. Bununla ilgili bu gerekli başvuruları; birkaç gün içerisinde, bugün veya yarın yapmasını bekliyoruz. Hazırlıklar tamamlanıyor başvuru için ve İmralı'da yapılacak ziyarette özellikle Güney Kürdistan'da yapılan ziyaretlerin bilgileri, yapılan tartışmalar kendisine Sayın Öcalan'a aktarılacak ve bu görüşmeden sonra da Sayın Öcalan'la beraber yapılacak tarihi çağrının takvimi de netleşmiş olacak ve çok kısa bir süre içerisinde de gerçek anlamda 100 yıllık, yüzyılı aşkın olan Kürt sorunu, 40 yılı aşkın çatışmalı geçen Kürt sorununun çözümünde yeni bir dönemin başlangıcı olacak. O tarihi çağrının geleceğini de biliyoruz."
Öcalan'a Aktarılacak Konular
Koçyiğit, İmralı ziyareti sırasında bilgilerinin ve tartışmaların Öcalan'a aktarılacağını söyledi. Bu görüşmenin, Kürt sorununun çözümünde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirtti.
Öcalan'ın yapacağı çağrının Kürt sorununa çözüm arayışında önemli bir adım olacağı düşünülüyor. DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti, sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda önemli ipuçları verebilir.