AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi ve Pamukkale belediyelerinin uyguladığı emlak vergisi artışlarının yasal sınırları aştığını belirterek, belediye yönetimlerini vatandaşı mağdur etmekle suçladı.
Denizli siyasetinde emlak vergisi tartışmaları alevlendi. Bayram tatilinin ardından vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri gündeme taşıyan AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, CHP’li Merkezefendi ve Pamukkale belediyelerine yönelik ağır eleştirilerde bulundu.
Yasal sınırların üzerinde artış iddiası
Subaşıoğlu, yaptığı açıklamada söz konusu belediyelerin emlak vergilerinde "korkunç" olarak nitelendirdiği fahiş artışlara imza attığını savundu. Mevcut yasal düzenlemelerin vergi artışlarında en fazla iki katlık bir sınırlama getirdiğini hatırlatan Subaşıoğlu, yerel yönetimlerin bu kuralı hiçe saydığını ifade etti.
Hizmet eleştirisi ve çağrı
Belediye yönetimlerinin vergi artışlarına rağmen sahada yeterli hizmet üretmediğini öne süren AK Parti İl Başkanı, "Ortada elle tutulur bir hizmet yokken bu kadar yüksek meblağların tahsil edilmeye çalışılması kabul edilemez" dedi. Subaşıoğlu, her iki belediye başkanına da seslenerek, vatandaşın üzerindeki mali yükün derhal yasal sınırlar çerçevesinde yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Vatandaşın mağduriyetine son verin
Açıklamasının sonunda belediye başkanlarını kanunlara riayet etmeye davet eden Subaşıoğlu, "Millete zulmetmekten vazgeçin ve hukuki çerçeveye geri dönün" ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi. Konuyla ilgili belediyelerden gelecek yanıt ise merakla bekleniyor.