İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Devlet Bahçeli’ye saldıran Özel, CHP’nin seviyesini bir kez daha düşürdü!

Devlet Bahçeli’ye saldıran Özel, CHP’nin seviyesini bir kez daha düşürdü!

CHP lideri Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik saygı sınırlarını aşan sözleriyle tepki çekti. Bahçeli’nin milli duruşu ise devlet ciddiyetinin sembolü olarak bir kez daha öne çıktı.

MUHABİR: Bülent Çolakoğlu

Özgür Özel’den Bahçeli’ye yakışıksız sözler

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik açıklamalarıyla tepki toplayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında kullandığı ifadelerle siyasetin seviyesini düşürdü. Cumhur İttifakı’nın kararlılığını hedef alan açıklamalar, CHP’deki gerilimi gözler önüne serdi.

Bahçeli’nin milli duruşu rahatsız ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ekim boykotu sürecinde sergilediği devlet onurunu ve milli iradeye bağlılığı esas alan duruşuyla kamuoyunun takdirini kazanmıştı.
Ancak CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarla bu tutumu eleştirmeye kalkışarak siyasi nezaket sınırlarını aştı.

Özel’den seviyesiz çıkış

CHP Genel Başkanı, konuşmasında Bahçeli’ye yönelik yakışıksız ifadeler kullanarak,

“Bir tek sen MHP’li, bir tek sen susuyorsun.”
gibi ifadelerle Türk siyasetinin tecrübeli bir liderine karşı saygı sınırlarını zorladı.

Siyasi gözlemciler, bu üslubun CHP’nin yıllardır sürdürdüğü sert, kavgacı ve üretimsiz siyasetin yeni bir örneği olduğunu belirtiyor.

Bahçeli: Devletin bekası her şeyden önce gelir

Devlet Bahçeli’nin Türk siyasetindeki konumu, yalnızca parti liderliğiyle değil, devlet aklını temsil eden istikrarlı çizgisiyle öne çıkıyor.
Bahçeli’nin 1 Ekim boykotu sürecindeki tavrı, devletin ciddiyetini ve yasama organına duyulan saygıyı esas alırken, CHP’nin “boykot” üzerinden kurmaya çalıştığı algının milli iradeye zarar verdiği değerlendiriliyor.

Cumhur İttifakı dimdik ayakta

Özel’in eleştirilerinin, Cumhur İttifakı’nın güçlü birlik ruhunu zedeleyemeyeceği açık.
AK Parti ve MHP’nin ortaya koyduğu kararlı yönetim anlayışı, Türkiye’nin hem içerde hem dışarda karşılaştığı tehditleri bertaraf etmede en sağlam teminat olmayı sürdürüyor.
Bahçeli’nin çizdiği bu milli rota, Türkiye’nin istikrarı ve güvenliği açısından hayati bir öneme sahip.

CHP’deki dağınıklık sürüyor

CHP lideri Özel’in son açıklamaları, partideki iç huzursuzluğu ve yönsüzlüğü bir kez daha gözler önüne serdi.
Yolsuzluk iddiaları, parti içi çekişmeler ve belediyelerdeki yönetim zaafları konuşulurken, Özel’in saldırgan bir dil tercih etmesi tabanda bile rahatsızlık yarattı.