Yeni Birlik Gazetesi Politika İran, Hürmüz Boğazı'nın 7 gün içinde açılabileceğini duyurdu

İran, Hürmüz Boğazı'nın 7 gün içinde açılabileceğini duyurdu

İran Dışişleri Bakanı, ABD belirli şartları yerine getirirse Hürmüz Boğazı'nın 7 gün içinde açılabileceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin bazı şartları yerine getirmesi durumunda Hürmüz Boğazı’nın 7 gün içinde açılabileceğini ve görüşmelerin yeniden başlayabileceğini ifade etti.

Arakçi, New York’taki BM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Arakçi, ABD’ye bir teklif sunduklarını belirtti ve "Belirli şartlar yerine getirilirse Hürmüz Boğazı 7 gün içinde açılacak ve görüşmeler yeniden başlayacak. Bu planı kabul ettikleri anda ertesi günden itibaren bu takvim başlayabilir ve 7 gün sonra boğaz açılacaktır" dedi.

Arakçi, "ABD’den karşılamasını istediğimiz şartlar yeni bir şey değil, ABD Başkanı tarafından imzalanan İslamabad Mutabakat Zaptı’nda yer alanlardan farklı bir şey değil" ifadelerini kullandı.

İslamabad Mutabakat Zaptı’nın Önemi

İslamabad Mutabakat Zaptı, ABD ve İran arasında Haziran ayında varılan ve Temmuz ayı başlarında çöken ateşkes anlaşması olarak biliniyor. Trump yönetimi daha önce yaptığı açıklamada, Haziran ayındaki anlaşmanın şartlarına geri dönmeyeceğini belirtmişti.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABBAS ARAKÇİ, ABD'NİN BAZI ŞARTLARI YERİNE GETİRMESİ DURUMUNDA HÜRMÜZ...

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABBAS ARAKÇİ, ABD'NİN BAZI ŞARTLARI YERİNE GETİRMESİ DURUMUNDA HÜRMÜZ BOĞAZI'NIN 7 GÜN İÇİNDE AÇILABİLECEĞİNİ VE GÖRÜŞMELERİN YENİDEN BAŞLAYABİLECEĞİNİ İFADE ETTİ.