İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani, İsrail’in Lübnan’ın tamamından kendi isteğiyle çekilmesi gerektiğini vurguladı. Kaani, aksi halde İsrail’in yenilgiye uğrayarak kaçmak zorunda kalacağını ifade etti.
Kaani, İsrail’in Lübnan’dan çekilmesi gerektiğini belirtirken, "Lübnan’ın tamamını terk etmelisiniz, çünkü bu topraklar işgalciler için bir sığınak değil, direnişin meydanıdır. Bugün kendi özgür iradenizle geri çekilmezseniz yarın yenilgi içinde kaçmak zorunda kalacaksınız" şeklinde konuştu.
Son dönemde ABD ve İran arasında imzalanan mutabakat zaptı, Lübnan dahil tüm cephelerdeki düşmanlıkların sona erdirilmesini ve Lübnan’ın egemenliğinin güvence altına alınmasını içeriyor. Fakat İsrail, Lübnan’dan geri çekilmeyeceğini açıklamış durumda.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU KUDÜS GÜCÜ KOMUTANI İSMAİL KAANİ (ARŞİV)