Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, Kahta’nın geleceğini şekillendirecek yeni dönem için uyarılarda bulunarak, geleneksel bariyerlerin yıkılması gerektiğini vurguladı.
Kahta siyasetinde beklenen yönetim değişikliği süreci, ilçenin geleceği açısından kritik bir dönemeç olarak görülüyor. Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, AK Parti İlçe Başkanı Gafar Çelebi’nin yeni yönetimini oluştururken izlemesi gereken yol haritasına dair dikkat çekici mesajlar verdi. İşeri, siyasi kadroların belirlenmesinde ailevi bağlar veya aşiret dengeleri gibi geleneksel bariyerlerin, liyakatin önüne geçmemesi gerektiğini savundu.
Siyasetin yeniden güven kazanması için toplumun her kesiminde karşılığı olan, donanımlı ve çalışkan isimlerin önünün açılması gerektiğini belirten İşeri, deprem sonrası toparlanma sürecinde vizyoner bir kadroya duyulan ihtiyacın altını çizdi. İşeri, "Memleketin kaderini değiştirecek olanlar, isimlerden ziyade liyakatleri ve birikimleri ile dır" diyerek beklentisini dile getirdi.
OSB yönetiminde vizyon eksikliği eleştirisi
İlçenin ekonomik kalkınmasında kilit rol oynayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunan İşeri, mevcut yapının somut projeler üretmekten uzak olduğunu ifade etti. OSB yönetiminin rutin işleyişin ötesine geçemediğini belirten İşeri, bölgenin Ar-Ge ve inovasyon odaklı bir yaklaşıma ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Kahta’nın kaybedecek vaktinin kalmadığını hatırlatan İşeri, sanayiciyi destekleyecek ve yatırımcının sorunlarına çözüm üretecek dinamik bir yönetim anlayışının şart olduğunu belirtti. Değişimin sadece koltuk değişimiyle sınırlı kalmaması gerektiğini savunan İşeri, zihniyet devriminin gerçekleşmediği sürece ilçenin potansiyelini kullanamayacağını sözlerine ekledi.