Yeni Birlik Gazetesi Politika Kılıçdaroğlu: CHP genel başkanlığı iddiam yok, ahlaki değerleri korumalıyız

Kılıçdaroğlu: CHP genel başkanlığı iddiam yok, ahlaki değerleri korumalıyız

Kılıçdaroğlu, CHP genel başkanlığı için iddiası olmadığını vurgulayarak partinin ahlaki değerlere dönmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim ömür boyu CHP genel başkanlığı yapacağım diye bir iddiam hiç olmadı." diyerek partinin ahlaki kodlarına dönmesi gerektiğini vurguladı.

Ahlaki Değerlerin Önemi

Kılıçdaroğlu, partinin tarihî kimliğine yakışır bir pozisyona gelmesi gerektiğini belirterek, her siyasi partinin ahlaki temellerde öneriler getirmesi gerektiğini ifade etti. "Parti, tarihinde olmadığı kadar kirli bir sürecin içine sokuldu. Bunun bedelini sadece partililer değil aslında Türkiye ödüyor" şeklinde konuştu.

İstifa ve Arınma Süreci

Partinin zor bir süreçten geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Arınma oldu mu partide, büyük ölçüde arınma oldu" dedi. Genel başkanlık konusunda aday olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Ben hiçbir zaman çıkıp ben adayım falan diye bir cümle kurmadım" diye ekledi. Ayrıca, Türkiye'de rejim sorunu olduğunu savunarak, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini ifade etti.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, "BENİM ÖMÜR BOYU CHP GENEL BAŞKANLIĞI...

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, "BENİM ÖMÜR BOYU CHP GENEL BAŞKANLIĞI YAPACAĞIM DİYE BİR İDDİAM HİÇ OLMADI. GÜVENLİ LİMANA GETİRMEKTEN KASTETTİĞİM HER AÇIDAN KURULUŞUNDAKİ KODLARA DÖNEN BİR CUMHURİYET HALK PARTİSİ'Nİ ARZU EDİYORUM" DEDİ.