Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kars'ta katıldığı MHP 15. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 'Terörsüz Türkiye' hedefinin kritik önemine değindi.
Kars'ın stratejik önemi
Durmaz, Kars'ın terör ve istikrarsızlık konularında güvenlik meselesinin ötesinde bir anlam taşıdığını belirterek, "Kars, milletimizin kardeşlik hukukunun sağlam olması için önemli bir şehir. Türkiye'nin güvenliği için bu hedefin gerçekleştirilmesi elzemdir" diye konuştu.
Türkiye'nin güçlü duruşu
Dünyadaki gelişmelere ve bölgede artan çatışmalara dikkat çeken Durmaz, Türkiye'nin güçlü bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. "Bölgemiz adeta ateş çemberine dönmüş durumda. Türkiye'nin güçlü olması bir tercih değil, bir mecburiyettir" diyen Durmaz, etnik ve mezhep ayrılıklarına karşı uyanık olmanın önemine vurgu yaptı.
Durmaz, "Türkiye kendi içinde kenetlendikçe dışarıdan çizilmek istenen hiçbir senaryo bu millete kabul ettirilemeyecektir. Cumhur İttifakı olarak Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Kongreye ayrıca AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, MHP Kars İl Başkanı Ali Okyay ve Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger de katılarak katılımcılara hitap etti. Seçim sürecine geçilmesi beklenen kongre, siyasi parti temsilcileri ve davetlilerin yer aldığı bir etkinlik olarak devam ediyor.

MHP KARS İL BAŞKANLIĞININ 15. OLAĞAN İL KONGRESİ DÜZENLENDİ.