AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaşanan yemin töreni tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Çelik’in değerlendirmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adalet Bakanlığına atanan Akın Gürlek ile İçişleri Bakanlığına atanan Mustafa Çiftçi’nin Meclis’te yemin etmesi öncesinde yaşanan arbede sonrasında geldi.
TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşen yemin töreni sırasında yaşanan olaylar kamuoyuna yansırken, AK Parti Sözcüsü Çelik konuya ilişkin görüşlerini sosyal medya hesabından paylaştı.
“Yemin Törenini Engellemeye Çalışmak Demokrasiye Saldırıdır”
Ömer Çelik, açıklamasında CHP grubunun Adalet ve İçişleri bakanlarının yemin etmesini engellemeye çalıştığını belirtti. Çelik, “CHP grubunun, Adalet ve İçişleri bakanlarımızın yüce Meclis’te yemin etmesini engellemeye çalışması, demokrasimize saldırıdır.” ifadesini kullandı.
Hükümet üyelerine ve Meclis’e yönelik tutumun saygısızlık olduğunu kaydeden Çelik, söz konusu davranışı kınadıklarını belirtti. Açıklamasında, “Hükümetimizin üyelerine ve yüce Meclis’e dönük bu saygısızlığı kınıyoruz.” değerlendirmesine yer verdi.
“Meclis’in Mehabetini Korumak Ortak Sorumluluktur”
Çelik, demokratik ilkelerin ve Meclis’in saygınlığının korunmasının siyaset kurumunun tüm unsurlarının görevi olduğunu ifade etti. Açıklamasında, “Demokratik ilkeleri ve Meclis’in mehabetini korumak siyaset kurumunun tüm unsurlarının görevidir.” ifadesini kullandı.
CHP grubunun bu doğrultuda hareket etmediğini savunan Çelik, bugünkü tutumun bu ilkeye aykırı olduğunu belirtti.
CHP’ye Yönelik Eleştiriler
AK Parti Sözcüsü Çelik, açıklamasında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. CHP’nin siyasi muhalefet ile demokrasi karşıtlığını birbirinden ayırması gerektiğini ifade eden Çelik, “CHP’nin siyasi muhalefet ile demokrasi karşıtlığını birbirinden ayırması gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.
Çelik, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
“CHP zihniyeti, siyasi muhalefet konusunda yetersizlikle maluldür. Demokrasi karşıtlığı ise bir CHP tabelası haline gelmiştir.”
TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan yemin töreni gerginliğine ilişkin farklı siyasi partilerden gelecek açıklamalar ve Meclis Başkanlığı’nın değerlendirmeleri kamuoyunca takip ediliyor.