Yeni Birlik Gazetesi Politika Yargının kurultay iptali kararı sonrası CHP'den tüm örgütüne acil çağrı

Yargının kurultay iptali kararı sonrası CHP'den tüm örgütüne acil çağrı

CHP, 38. Olağan Kurultayı için verilen "mutlak butlan" kararı üzerine tüm üyelerini ve örgütünü Genel Başkan Özgür Özel'in çağrısıyla Genel Merkez binasına davet etti.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Özgür Özel'i genel başkan seçtiği 38. Olağan Kurultayı'nı "mutlak butlan" gerekçesiyle iptal etmesi, başkentte siyasetin ritmini bir anda değiştirdi. 

Mevcut parti yönetiminin ve kurullarının hukuken geçersiz sayıldığı ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ekibinin göreve iade edildiği yönündeki tedbirli kararın ardından, CHP Genel Merkezi olağanüstü hareketliliğe sahne oldu. Kararın duyulmasıyla birlikte parti yönetimi acil eylem planını devreye soktu.

Genel Merkez önüne miting otobüsü çekildi

Alınan şok kararın hemen ardından CHP Genel Merkezi, tüm parti üyelerine ve örgüt kadrolarına yönelik acil kodlu bir kısa mesaj (SMS) yayımladı. Gönderilen resmi mesajda, "Partimizin tüm üyelerini ve tüm örgütümüzü Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in çağrısıyla Genel Merkezimize davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Çağrının ardından binlerce partilinin Ankara'daki genel merkez binasına doğru harekete geçtiği öğrenilirken, parti binasının önüne geniş katılımlı bir protesto veya açıklama ihtimaline karşı bir miting otobüsü konuşlandırıldı.

Milletvekilleri genel merkezde nöbet tutacak

Yargı kararı açıklandığı sırada CHP Genel Merkezi'nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin toplantı halinde olduğu bildirildi. Toplantı devam ederken, partili milletvekillerinin de genel merkeze gelmeye başladığı, birçok vekilin yanlarında valizleriyle intikal ettiği ve bu geceyi genel merkez binasında nöbet tutarak geçirecekleri öğrenildi. Yaşanan bu olağanüstü durum nedeniyle partinin önceden planlanmış tüm siyasi programları da askıya alındı. Genel Başkan Özgür Özel’in yarın gerçekleştireceği İstanbul programı ile CHP’nin Giresun’da düzenlemeyi planladığı İl Belediye Başkanları toplantısı resmi olarak iptal edildi.