Beşiktaş’ta savunma hattı, sakatlıklarla boğuşan teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer’in en büyük baş ağrılarından biri haline geldi. Başakşehir maçı öncesinde, Felix Uduokhai ve Bakhtiyor Zaynutdinov’un da sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek olmaları, Solskjaer’in savunma hattı için farklı seçenekler üzerinde düşünmesine yol açtı.
Paulista’nın Yanında Kim Olacak?
Savunmada tecrübeli stoper Gabriel Paulista'nın yanında kimin oynayacağı konusu, Beşiktaş’ın teknik ekibi tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Mevcut koşullar göz önüne alındığında, Solskjaer’in, sağ bekte görev yapan Onur Bulut’u stoperde kullanma ihtimali öne çıkıyor. Onur Bulut’un savunmada gösterdiği uyum, teknik direktörün bu tercihi yapma olasılığını artırıyor.
3’lü Savunma Alternatifi
Ancak Sabah gazetesinde yer alan iddialara göre, Solskjaer daha radikal bir karar alarak 3’lü savunma sistemine geçmeyi düşünüyor. Bu durumda, sağ stoper olarak Svensson, merkezde Paulista ve sol stoper olarak Masuaku görev alacak. Eğer bu tercih gerçekleşirse, Beşiktaş bu sezon ilk kez 3’lü savunma dizilişiyle sahaya çıkacak.
Son Karar Antrenmanlarla Belirlenecek
Beşiktaş teknik ekibi, son taktik antrenmanlarında oyuncuların fiziksel durumları ve uyumlarına göre nihai kararını verecek. Solskjaer’in planları arasında hem klasik 4’lü savunma sistemi hem de 3’lü savunma seçeneği bulunuyor. Teknik direktör, Başakşehir maçı öncesindeki son antrenmanda, hangi dizilişin takım için en uygun olduğunu belirleyecek.