Mertens'ten Osimhen İtirafı
Mertens, Napoli’de birlikte oynadığı Osimhen ile güçlü bir ilişkiye sahip olduğunu belirterek, Galatasaray’a gelişinde kendisinin büyük bir etkisi olduğunu vurguladı. Mertens, "Osimhen’i buraya ben getirdim. Harika bir oyuncu, üst düzey bir forvet. Şu anda onun gibi çok fazla forvet yok çünkü Lewandowski artık yaşlanıyor, Benzema ise sahalardan uzak. Victor şu an dünyadaki en iyi üç forvetten biri ve bizimle oynuyor olması büyük bir şans" ifadelerini kullandı.
Osimhen’e Avrupa Devlerinden İlgi
Victor Osimhen, gösterdiği üstün performansla Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına girdi. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Juventus ve PSG gibi kulüpler, 26 yaşındaki forveti yakından izliyor. Ancak Mertens’in açıklamaları, Galatasaray’ın Osimhen’i kadroda tutmak için ciddi bir strateji izlediğini ortaya koyuyor. Mertens, Osimhen ile aynı takımda oynamanın kendisi için büyük bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Onunla oynamak gerçekten ayrıcalık. Harika bir insan ve onu gerçekten çok seviyorum. Aramızda çok iyi bir iletişim var. Onun bir takım için neler yapabileceğini ve neler başarabileceğini biliyorum" dedi. Mertens, takım içindeki uyumun yüksek olduğuna da dikkat çekti.
bir diye geldi üç kaldı
Galatasaray’a transfer sürecini anlatan Dries Mertens, başlangıçta bir yıllık sözleşme imzaladığını ancak şu an üçüncü sezonunu geçirdiğini ifade etti. "Galatasaray’a bir yıllık imza atmıştım. Buraya geldiğimde takım 13. sıradaydı, tarihlerinin en kötü yılıydı. Ama şimdi üçüncü yılımdayım. İki kez şampiyon olduk, umarım üçüncüsünü de kazanırız" diye konuştu.
galatasaray'ın büyüklüğü Mertens'te şok etkisi yarattı
Mertens, Osimhen ile olan dostluğunu da samimi bir şekilde paylaştı: “Osimhen benim yanımda oturuyor. Onu gözetlemek için çatıya çıkmam yeterli (gülerek). Çocuklarımız çok yakın arkadaş oldu. Her şey çok güzel. İki kez şampiyon olduk, burada şampiyon olmak harika bir his, çok güzel bir kulüp.” Mertens, Galatasaray’ın büyüklüğü karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve "Beni en çok şaşırtan şey Galatasaray’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğu oldu. Napoli’de oynadım ama Galatasaray adını duyunca tam anlamını burada anlıyorsunuz. Gerçekten ne kadar büyük olduğunu insan burada yaşıyor" dedi.