Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Göztepe Galibiyet Hasretini 10 Maça Çıkarttı! Konyaspor Evinde Göztepe'yi Mağlup Ederek 3 Puanı Aldı

Göztepe Galibiyet Hasretini 10 Maça Çıkarttı! Konyaspor Evinde Göztepe'yi Mağlup Ederek 3 Puanı Aldı

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, evinde ağırladığı Göztepe’yi 1-0 mağlup ederek alt sıralardan uzaklaşma yolunda önemli bir adım attı. Maçın tek golünü Blaz Kramer kaydetti. Bu sonuçla Konyaspor, ligdeki 10. galibiyetini alarak puanını 37’ye yükseltti. Göztepe ise 10 maçtır galibiyet yüzü görememenin hayal kırıklığını yaşadı.

göztepe'nin çabası yetmedi konyaspor kazandı 

Mücadeleye istekli başlayan Konyaspor, aradığı golü 24. dakikada buldu. Yasir Subaşı’nın sol kanattan gönderdiği yerden ortayı Jevtovic topukla çevirdi, Blaz Kramer kaleci Lis’i de geçerek topu ağlara gönderdi: 1-0. İlk yarının ilerleyen dakikalarında Göztepe, İsmail Köybaşı ve Romulo ile gole çok yaklaştı. Özellikle 42. dakikada Romulo’nun şutunda top direkten döndü. Ancak konuk ekip, aradığı golü bulamadı ve devre Konya’nın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda Göztepe baskısını artırsa da Konyaspor kalecisi Deniz Ertaş, kritik kurtarışlarıyla fark yarattı. Göztepe'nin Emersonn ile yakaladığı net pozisyonlarda kaleci etkili oldu. Pedrinho ve Victor Hugo’nun duran toplarda yarattığı tehlikeler de sonuçsuz kaldı.

recep uçar galibiyeti taraftara armağan etti 

Karşılaşma sonrası konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, galibiyetin önemine vurgu yaptı: “Evimizde oynadığımız son dört maçta da üç puan almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu galibiyet, sadece üç puan değil; aynı zamanda moral ve özgüven kazandırdı. Oyuncularımın gösterdiği özveriyle gurur duyuyorum. Taraftarımıza armağan olsun.”

şanssızlığın bu kadarı 

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov ise alınan mağlubiyetin ardından hayal kırıklığını şu sözlerle dile getirdi: “Kötü oynamıyoruz ama bir türlü istediğimiz sonucu alamıyoruz. Bugün de en az bir puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. İki kez direğe takıldık. Son iki ayda yaşadıklarımız adeta kopyala-yapıştır gibi. Oyuncularıma her zaman söylüyorum: Daha çok çalışmamız gerekiyor, çünkü bu dönemi başka türlü aşamayız.”

acı tablo 

Göztepe, bu mağlubiyetle birlikte ligdeki galibiyet hasretini 10 maça çıkardı. Bu, kulüp tarihindeki en uzun galibiyet özlemlerinden biri olarak kayıtlara geçti. İzmir temsilcisi, bu süreçte 5 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. En son galibiyetini ikinci yarının ilk haftasında Onvo Antalyaspor karşısında almıştı.