Marsilya Skandalı (1993): Şampiyonluk İptali ve Düşüş
1992-93 sezonunun şampiyonu Marsilya, şike ve rüşvet suçlamaları nedeniyle unvanını kaybetti ve Ligue 2’ye düşürüldü. Valenciennes maçında rakip oyunculara para teklif edildiği ortaya çıkınca büyük bir soruşturma başlatıldı. Sezon şampiyonsuz tamamlandı, Marsilya ise futbol tarihine kara bir sayfa olarak geçti.
Bordeaux: Düşüşte Durak Yok
Altı kez Ligue 1 şampiyonu olan Bordeaux, 2021-2022 sezonu sonunda mali nedenlerle ligden düşürüldü. Krizi aşamayan kulüp 2023-24'te bir alt lige daha indi ve önümüzdeki sezonu Fransa 4. Ligi’nde geçirecek.
Bastia: Spor Değil, Finans Zorladı
2016-2017 sezonunda sportif olarak Ligue 2’ye düşmesi gereken Bastia, kötü mali tablo nedeniyle direkt 3. lige gönderildi. Gerekçe, ödenemeyen borçlar ve eksik finansal teminatlardı.
Lens: Yükseliş İptal, Düşüş Kaçınılmaz
1998 Ligue 1 şampiyonu Lens, 2013-14’te Ligue 1’e yükselse de 2015’te bu terfi geçersiz sayıldı. Mali gerekçelerle, performansa bakılmaksızın tekrar Ligue 2’ye düşürüldü. O sezonu da son sırada tamamladı.