Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor NBA’de Thunder fırtınası sürüyor, 76ers Celtics son topta geçti!

NBA’de Thunder fırtınası sürüyor, 76ers Celtics son topta geçti!

Oklahoma City Thunder, Warriors karşısında sahasında 5'te 5 yaparken Shai Gilgeous-Alexander ve Chet Holmgren performanslarıyla parladı. Philadelphia 76ers ise Adem Bona’nın süre aldığı maçta Boston Celtics’i son anlarda devirdi.

Thunder’dan iç sahada kusursuz seri

NBA’de normal sezona formda başlayan Oklahoma City Thunder, taraftarı önünde çıktığı 5. maçtan da galibiyetle ayrıldı. Son şampiyon unvanıyla mücadele eden Thunder, Golden State Warriors’ı 113-97 mağlup ederek 11. galibiyetine ulaştı.

Shai Gilgeous-Alexander, 28 sayı, 11 asist, 5 ribauntluk performansıyla maçın yıldızı olurken, Chet Holmgren de 23 sayı ve 11 ribauntla “double-double” yaptı. Isaiah Joe 18, Ajay Mitchell ise 17 sayıyla skora katkı verdi.

Warriors’ta Jonathan Kuminga 13 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, hastalığını atlatıp parkelere dönen Stephen Curry 11 sayı üretebildi. Bu sonuçla Warriors, deplasmandaki 6. maçını da kaybetti.

76ers, Celtics engelini son anlarda aştı

Gecenin bir diğer kritik karşılaşmasında Philadelphia 76ers, kendi sahasında Boston Celtics’i 102-100 mağlup etti. Maçın son anlarına kadar büyük çekişmeye sahne olan mücadelede 76ers, galibiyeti Tyrese Maxey ve Justin Edwards'ın etkili oyunuyla aldı.

Maxey 21 sayı, 9 asistle takımını sırtlarken, Justin Edwards 22 sayıyla en skorer isim oldu. Andre Drummond ise 14 sayı, 13 ribauntluk “double-double” ile pota altında fark yarattı.

Milli oyuncu Adem Bona da karşılaşmada 14 dakika süre aldı ve 2 sayı, 4 ribaunt, 2 blokla mücadele etti.

Boston cephesinde Jaylen Brown 24 sayı, 6 ribaunt, 5 asistle takımını ayakta tutmaya çalışırken, Derrick White 18 sayı, Anfernee Simons ise 17 sayıyla maçı tamamladı.