Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor deplasmanında kırmızı kart gördü. Buruk, ihraç edilmesinin ardından yaptığı açıklamada hakeme yönelik herhangi bir hakarette bulunmadığını söyledi.
Önce sarı kart, ardından kırmızı kart
Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın 72. dakikasında Okan Buruk, hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle oyun alanının dışına gönderildi.
Karşılaşmanın hakemi Batuhan Kolak, Buruk’a kırmızı karttan yaklaşık bir dakika önce sarı kart göstermişti. Buruk, sarı kartın gerekçesini sormasının ardından da itirazlarını sürdürdü ve ikinci kez kartla cezalandırılarak tribüne gönderildi.
Okan Buruk: Hakaret etmedim
Kırmızı kartın ardından yayıncı kuruluş muhabirine konuşan Okan Buruk, hakeme karşı kötü söz kullanmadığını ifade etti.
Buruk, pozisyonla ilgili hakeme soru sorduğunu belirterek, “Benim hakeme hiçbir hakaretim yok. Hiçbir kötü söz söylemedim. Pozisyonu sordum. Sonra sarı kart verdi. Neden sarı kart verdiğini sorarken yine kötü bir şey söylemedim, asla hakaret etmedim, kötü söz söylemedim.” dedi.
Kırmızı kart kararına tepki gösteren Buruk, “Beni isteyerek attı.” ifadelerini kullandı.
Kasımpaşa maçında takımın başında olmayacak
Gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Okan Buruk, milli aranın ardından Galatasaray'ın Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynayacağı karşılaşmada yedek kulübesinde yer alamayacak.
Buruk, ligde daha önce de kırmızı kart görmüştü. Deneyimli teknik adam, Başakşehir'i çalıştırdığı dönemde 23 Aralık 2020'de Fenerbahçe ile oynanan ve Başakşehir'in 4-1 mağlup olduğu karşılaşmada da ihraç edilmişti.