Türkiye Kupası'nda zafere ulaşmasının ardından transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de birçok isimle temaslar hızlanıyor. Şampiyonluk hedefi ile sezona başlayan sarı lacivertlilerde Arda Güler'in transfer olmasının ardından bombalar patlayacak. Ryan Kent ve Edin Dzeko'ya imza attıran yönetim bu kez de Sebastian Szymanski sırada. Detaylar haberimizde de yer almaktadır.

Arda imzayı attı
Fenerbahçe alt yapısında yetiştikten sonra A takıma çıkan ve yıldızını parlatmayı başaran Arda Güler, peşinden koşan dünya devleri arasından Real Madrid'i tercih etti. Genç oyuncu, Başkan Florentino Perez ile çıktığı medya ordusu karşısında duygu ve düşüncelerini aktardı. Ronaldo ve Mesut Özil gibi efsane olmak istediğini dile getirdi.

Kendisi ile birçok takımın ilgilenmesine rağmen Real Madrid'i seçtiğini ifade eden Arda Güler, ''Bugün benim hayatımın en özel günü. Bugüne kadar gelmemde katkısı olan herkese teşekkür ederim. Bugün beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Ben de bu kulübün bir efsanesi olmak istiyorum. Burada olmak benim için çok büyük gurur. Herkese çok teşekkür ederim. Bu önemli günde buranın parçası olmak çok güzel çok mutluyum. Real Madrid sizi istediğinde konu kapanıyor. Hoca ve başkan beni ikna etti. Buraya oynamaya geldim. Buranın bir parçası olmak benim için çok önemli. Real Madrid dünyanın en büyük kulübü. Çok mutluyum, çok gururluyum.
Orta saha ve sağ kenar oynayabiliyorum. Nerede oynadığımın önemi yok. Goller atmak ve asistler yapmak istiyorum. Pozisyonun bir önemi yok. Sağ kenarda da orta sahada da oynayabiliyorum. Çok fark etmiyor benim için...
Birçok önemli oyuncu var ve ben rekabete hazırım. Çalışıp oynamaya geldim. Hocamız ve başkanımız beni aradı ve buna ikna etti. Bu sebeple Real Madrid'i seçtim. Kiralanma söz konusu değil. Ronaldo, Mesut Özil ve Guti gibi oyuncuları izledim. Çok iyi futbolculardı. Mesut Özil'le beraber oynadım ve ondan çok şey öğrendim.
Real Madrid ile ilgili şampiyonlar finallerini hatırlıyorum. Birçok Avrupa kulübü istedi, ancak Real Madrid devreye girince diğerleri bir şey ifade etmiyor. Buradaki her oyuncu çok önemli. Modric benim için çok önemli bir oyuncu. Ondan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum.
Modric'in bana burası için çok şey söylemesine gerek yok. 10 numaralı forma hakkında bir şey konuşmadık. Fenerbahçe'den ayrılmak benim için çok kolay bir şey değildi. Ancak, dünyanın en büyük kulüplerinden birisi sizi istediğinde buna karşı koyamıyorsunuz. Tabii ki Fenerbahçe'den ayrılmak benim için duygusal anlamda çok kolay bir şey değil. Dünyanın en büyük kulüpleri sizi istiyorsa ve kulübünüze para kazandıracaksanız, elinizden bir şey gelmiyor. Fenerbahçe taraftarının kırgınlığını anlayabiliyorum.
Fenerbahçe taraftarını çok seviyorum. Umarım beni anlarlar. Çünkü, dünyanın en büyük kulübünde oynayacağım. Ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe benim kulübüm. Fenerbahçe, benim transferimden maddi bir kazanç sağladı. Fenerbahçeli taraftarların hiçbirini kırmak istemedim. Fenerbahçe taraftarını çok seviyorum. Bana kırılmasınlar." ifadelerini kullandı.

Yeni hedef Szymanski
Fenerbahçe, Arda'dan boşalan 10 numara mevkisi için hemen harekete geçti. Polonyalı Sebastian Szymanski'yi listesine alan Kanarya, kısa sürede transferi açıklamak adına temaslarını yoğunlaştırdı. Bonservisi Dinamo Moskova'da bulunan 24 yaşındaki yıldız, geride kalan sezonu Feyenoord'da tamamladı.

En iyilerden biri oldu
Geçen sezon Feyenoord'un Ajax ve PSV'yi geçerek şampiyon olmasında en önemli katkılardan birini ortaya koyan Sebastian Szymanski için Hollanda temsilcisi bu sezon da kadrosunda tutabilmek adına gayret gösteriyor. Eredivisie'de 29 maça çıkan, 6 ve 4 asistle oynayan Szymanski'nin transfer süreci de bir hayli zorlu.

Değeri 18 milyon euro
Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Sebastina Szymanski, güncel piyasa değeri olarak 18 milyon euro ile yüksek bir bedele sahip. Kanarya'nın Rus temsilcisiyle masaya oturacağı bonservis seviyesi henüz bilinmese de medyada yer alan ücretin 13 milyon euro seviyelerinde olduğu öne sürülüyor. Ayrıca satın alma opsiyonunun da düşünüldüğü dile getiriliyor.

Sebastian Szymanski kimdir?
Sebastian Szymanski 10 Mayıs 1999 tarihinde Polonya'nın Biala Podlaska kentinde doğdu. 24 yaşında. Boyu 1.74 metre olan Polonyalı futbolcu kariyerine Akademia Pilkarska TOP-54 Biala Podlaska Youth'ta başladı. Buradan Legia alt yapısına transfer oldu. Aynı kulüpte profesyonelliğe imza attı. 86 maçta 11 gol ve 13 asistlik performansıyla adını Avrupa futboluna duyurdu. 2019 yılında 5.5 milyon euro karşılığında Rus ekibi Dinamo Moskova'ya geçiş yaptı. Rusya'da aynı maç sayısında ise 8 kez rakip fileleri sarstı ve 17 defa arkadaşlarına gol pası verdi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sonrasında tanınan hakla birlikte Feyenoord'a 2 milyon euro karşılığında kiralandı. Rotterdam temsilcisi ile çıktığı 40 karşılaşmada 10 kez gol sevinci yaşadı. 7 de asistle şampiyonlukta katkı verdi. Kariyerinde ayrıca 2 Polonya ligi ve 1 Polonya Kupası zaferi bulunuyor. Milli takım formasını ise 24 kez terletip bir gol attı.