Yeni sezonda hem Süper Lig hem Avrupa arenasında iddialı olmak isteyen Trabzonspor, İngiltere Championship temsilcisi Southampton ile masaya oturdu. Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Paul Onuachu ve onun takım arkadaşları Kamaldeen Sulemana ile Joe Aribo için paket transfer teklifine hazırlanıyor.
Southampton’ın Premier Lig’den düşmesinin ardından birçok oyuncusunu elden çıkarmaya sıcak bakması, Trabzonspor için büyük bir fırsat doğurdu. Onuachu’nun bonservisini alma konusunda ilerleme kaydeden Karadeniz temsilcisi, bu hamleye iki takviye daha eklemeyi hedefliyor.
JOE ARIBO İÇİN GÖRÜŞME İZNİ VERİLDİ
Nijerya kaynaklı Own Goal Nigeria'nın haberine göre, Southampton, orta saha oyuncusu Joe Aribo için Trabzonspor’a görüşme izni verdi. Aynı haberde Aribo’nun menajerine bordo-mavililerle resmi temasların başlatılması için direktif verdiği ifade ediliyor.

ÇOK YÖNLÜ BİR ORTA SAHA: ARIBO
Londra doğumlu olan 28 yaşındaki Aribo, merkez orta sahanın yanı sıra 10 numara ve sağ kanatta da forma giyebiliyor. 2022 yılında Rangers’tan Southampton’a 7 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Aribo’nun güncel piyasa değeri 6 milyon euro civarında. Premier Lig’de 2023-2024 sezonunda 32 maça çıkan Aribo, 3 gol kaydetti.
TRABZONSPOR’UN ROTASYON PLANI NETLEŞİYOR
Teknik direktör Abdullah Avcı’nın raporu doğrultusunda transferde çok yönlü ve deneyimli isimleri kadroya katmak isteyen Trabzonspor, Aribo ile birlikte orta saha kalitesini ve rotasyon derinliğini artırmak istiyor. Bu hedef doğrultusunda Sulemana da sol kanat için öncelikli hedeflerden biri.
PAKET TRANSFER MASADA
Bordo-mavili yönetim, Onuachu’nun bonservisi için Southampton ile pazarlıkları sürdürürken, Aribo ve Sulemana’yı da kapsayan paket bir anlaşma modeli üzerine çalışıyor. Görüşmelerin olumlu seyretmesi halinde, önümüzdeki günlerde üç oyuncunun aynı anda kadroya katılması gündeme gelebilir.