Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor UEFA, aynı sahiplikteki kulüpleri Avrupa kupalarından men ediyor!

UEFA, aynı sahiplikteki kulüpleri Avrupa kupalarından men ediyor!

UEFA, aynı sahiplikteki kulüplerin Avrupa kupalarına katılma hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle Drogheda United ve FC DAC 1904’ü ihraç etti.

UEFA’dan İki Kulüp Avrupa Kupalarından İhraç Edildi

Avrupa Konferans Ligi’ne katılma hakkı kazanan kulüplerin, aynı sahiplik koşullarına göre ihraç edilmesi kararı UEFA tarafından alındı. Bu kurallar gereği, bazı kulüplerin hisselerinin başka şahıslara devredilmesi zorunlu hale geldi. UEFA, çoklu sahiplik nedeniyle bu sezon turnuvaya katılacak takımları belirledi ve bazı kulüpleri ihraç etti.

Drogheda United ve FC DAC 1904 İhraç Edildi

İrlanda'nın Drogheda United ve Slovakya'nın FC DAC 1904 kulüpleri, aynı sahiplik altında olmaları nedeniyle Avrupa Kupalarından ihraç edildi. UEFA’nın aldığı karar gereği, daha kötü derece yapan kulüp turnuvadan men edilerek, başarılı kulüp yola devam etti. Drogheda United ve FC DAC 1904’ün itirazları CAS tarafından reddedildi. Öte yandan, Danimarka'nın Silkeborg ve Macaristan'ın Gyori kulüpleri, başarılı performanslarıyla Avrupa Konferans Ligi’ne katılacak.

Lyon ve Crystal Palace İçin Kritik Karar

Avrupa Ligi’ne katılım hakkı kazanan Lyon ve Crystal Palace kulüplerinin durumu ise UEFA tarafından ertelendi. UEFA, Lyon’un Fransa Ligue 1’de ligden düşmesi durumunda, Avrupa Ligi’ne katılmamayı kabul ettiğini açıkladı. Eğer Lyon, düşerse sorun kendiliğinden çözülecek ve Avrupa Ligi’ne katılma hakkı ortadan kalkacak. Ancak Lyon ligde kalırsa, bu durumda Crystal Palace’ın durumu değerlendirilecek. Crystal Palace’ın da aynı sahiplik altında olması sebebiyle, kulüp hakkında karar verilecek.

John Textor’un Hisse Satışı Durumu Karmaşıklaştırıyor

Lyon'un %77, Crystal Palace’ın ise %45 hissesine sahip olan iş insanı John Textor, geçtiğimiz günlerde Crystal Palace’taki hisselerini sattığını açıklamıştı. Bu durum, UEFA’nın yaptığı değerlendirmeye etki edebilir. Lyon ve Crystal Palace’ın Avrupa kupalarına katılımı, yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.