İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Türk Kurtları Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, TEKNOFEST İzmir'de teknolojiyle buluştu

Türk Kurtları Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, TEKNOFEST İzmir'de teknolojiyle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir, her yaş ve sosyokültürel gruptan bilim ve teknoloji tutkunlarını ağırlıyor.

Çiğli Havaalanı'nda bugün sona erecek TEKNOFEST'te ziyaretçiler, stantları gezip aktivitelere katılmaya devam ediyor.

Turkish Wolves/Türk Kurtları adlı tekerlekli sandalye basketbol takımının oyuncuları da TEKNOFEST İzmir'i ziyaret ederek yüksek teknoloji ürünler hakkında bilgi aldı.

Festivale ilişkin görüşlerini paylaşan bedensel engelli basketbolcu Ömer Murat, TEKNOFEST'in, Türkiye'nin ne aşamalara geldiğini çok güzel ortaya koyduğunu belirtti.

Türkiye'nin teknoloji alanındaki başarılarıyla gurur duyduklarını vurgulayan Murat, "Bu bize mutluluk veriyor. İnşallah daha güzel, daha mutlu yarınlara doğru gideceğiz, diye düşünüyorum. Şu anki gelişmeyi gördük ve tüylerimiz diken diken oldu. Çok mutlu olduk, bu kadar gelişen bir ülkemiz olduğu için gurur duyduk açıkçası." dedi.

Takım üyesi İrfan Medet Akpınar, bundan yaklaşık 32 iki sene önce tekerlekli sandalye basketbol sporunu Türkiye'ye kazandırdıklarını söyledi.

Hedeflerinin engelli spor branşlarında Türkiye'yi temsil etmek ve madalyalar kazanmak olduğunu aktaran Akpınar, şunları kaydetti:

"Çok şükür biz bu hedeflerin hepsini tamamladık. İlk yurt dışına çıktığımızda yaşamış olduğumuz hayal kırıklığı şuydu; 'Acaba biz de ülkemizde bir gün bu teknolojiyi yaşayabilir miyiz?' Ne mutlu ki bugün ben ve arkadaşlarım bu gururu yaşıyoruz. Bizim bir hedefimiz vardı. Her engelli sporcu mutlaka yurt dışına gitmeliydi. Ama görüyorum ki artık ülkemiz teknoloji anlamında pek çok konuda başarılar kaydetmiş durumda ve Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi muasır medeniyet seviyesinin üstünde çalışmalar var. Ne mutlu bize ki bugün burada çok güzel bir kalabalık var, ilgi çok yoğun. Bu festivali düzenleyen herkese de teşekkür ederim. İnşallah gelişerek devam eder."