Yeni Birlik Gazetesi " Türkiye'nin başarısını dünya görecek"

" Türkiye'nin başarısını dünya görecek"

Hollywood setlerinde elde ettiği birikimle Türkiye'ye kesin dönüş yapan Türk asıllı Kanadalı yönetmen Leo Yılmaz, "Zuhruf Saye" ve "Kara Anne" adlı projelerini sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Türk sinemasının başarısını dünyaya göstermeyi hedefleyen Yılmaz, yeni projeleri için çok yakında yeniden sete çıkacak.

Henüz 15 yaşındayken dünyaca ünlü yıldız Jim Carrey’nin sahibi olduğu Baby Face adlı ajansın düzenlediği yarışmaya başvuran ve 1 milyon Kanadalı arasından birinci seçilerek sinema dünyasına adım atan Leo Yılmaz, aldığı eğitimler ve Hollywood setlerinde yıllar boyunca kazandığı tecrübelerin ardından Türkiye’ye iddialı bir dönüş yaptı.

İLK İKİ FİLM HAZIR

İlk olarak ‘Alfa Fortuna’ adında bir yapım, müzik ve prodüksiyon şirketi kuran Leo Yılmaz, ilk sinema filmi projelerini hayata geçirdi. Korku türündeki “Zuhruf Saye” ve “Kara Anne” filmlerine yapımcı, senarist, yönetmen olarak imzasını atan Yılmaz, şimdilerde projelerini sinemaseverlerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyor.

YENİLERİ YOLDA

2023 yılı sona ermeden bir süredir üzerinde çalıştığı film projelerini de tamamlamayı planlayan Leo Yılmaz’ın hedefi; Türk sinemasının başarısını tüm dünyaya göstermek: “Neden biz de uluslararası yapıtlar üretemiyoruz? Oysa bunu başarabilecek yeteneğimiz ve gücümüz var. Film ve medya sektöründe ülkeme katkı sunmak istiyorum. Bu amaçla çalışmalarımı sürdüreceğim.”