Ankara’da bazı gece kulüplerinde fuhuş ve dolandırıcılık yapıldığı iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı, iş yerleri kapatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gece kulüplerinde “fuhuş ve dolandırıcılık” iddialarını araştırmak üzere soruşturma başlattı. Başsavcılığın koordinesinde Ankara Asayiş Ahlak Büro ekipleri, müşteki ve tanık beyanlarını aldı, kamera kayıtlarını inceledi.
Yoğun denetim ve takip sonrası Kızılay’da 4 mekana Asayiş, Narkotik, Çocuk ve Kaçakçılık Şubeleri ortak operasyon düzenledi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alınırken, mekanlar kapatıldı.
“Batakhane” olarak anılan mekânlarda “çat çat” tabiri ile dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Mekanlarda çalışan bazı kadınların internet üzerinden tanıştıkları erkekleri ‘sevgiliymiş gibi’ kandırarak para aldıkları ve paranın bir kısmını işletmeye verdikleri belirlendi. Özellikle ‘Baltuzağı’ ve ‘Balkız’ olarak anılan kadınların sık sık mekan değiştirdiği ve görüştükleri erkeklere izlerini kaybettirdiği tespit edildi.