Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve eşi Doç. Dr. Şenay Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kahraman gaziler ve aileleri onuruna bir yemek programı düzenledi.
Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşan Vali Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü’nün milletin bağımsızlık sevdası yönünden taşıdığı öneme dikkat çekti. Bu özel gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinden itibaren kutlanan bir şeref günü olarak kabul edilmektedir.
Gazilerin fedakârlıkları unutulmaz
Vali Yılmaz, konuşmasında gazilerin fedakârlıklarının ödenemeyeceğini vurgulayarak, "Gazilerimiz; Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Millî Mücadele’den Kore ve Kıbrıs’a, terörle mücadeleden 15 Temmuz gecesine kadar uzanan şanlı mücadelenin yaşayan temsilcileridir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bugün vatanımızda hür ve bağımsız yaşıyor, bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Vatan sevgisi ve birlik vurgusu
Devletin, dün olduğu gibi bugün de gazilerin ve şehit ailelerinin yanında olduğunu belirten Vali Yılmaz, "Her bir derdiniz bizim derdimiz, her bir beklentiniz bizim sorumluluğumuzdur" diyerek gazilere olan desteklerini dile getirdi. Gazilere gösterilecek en anlamlı vefanın vatan toprağına, bayrağa, ezana, istiklale, Cumhuriyet’e ve kardeşliğe sahip çıkmak olduğu belirtildi. Yılmaz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andığını ve hayatta olan gazilere ile ailelerine sağlık ve huzur diledi.

ESKİŞEHİR VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ VE EŞİ DOÇ. DR. ŞENAY YILMAZ, 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA KAHRAMAN GAZİLER VE AİLELERİ ONURUNA BİR YEMEK PROGRAMI DÜZENLEDİ.